

Pinot Gris, Albert Boxler
Lavet på Pinot Gris fra ca 30 år gamle stokke. Der dyrkes biodynamisk, men Boxler er ikke certificerede. Høstet i hånden, gæret naturligt og lagret på store, gamle foudres inden vinen er flasket uden filtrering.
Fyldig, let parfumeret og let røget i duften. Elegant fedme i smagen - ganske let antydning af sødme. God friskhed og flot intensitet.
Perfekt til røget laks, til sprængt kylling og til andre fyldige retter.
Producent | Albert Boxler, Alsace |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Pinot Gris |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Gemmepotentiale fra | 2020 |
Gemmepotentiale til | 2028 |
Alkohol | 13,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost |
"If you're looking for great dry Rieslings of the world, you can't go past Domaine Albert Boxler, and there are unlikely to be better Rieslings on granite soils anywhere."
- Stephan Reinhardt, The Wine Advocate
Albert Boxler er et af stjernenavnene i Alsace. Jean Boxler er ved roret og kvaliteten har aldrig været bedre fra denne fornemme adresse. Repræsenteret på talrige Michelin-stjernerestauranter. Alle førende vinbøger, vinguider etc. har A. Boxler blandt de 10 bedste producenter. Fyldige, eksotiske og meget charmerende vine, meget flot...
Albert Boxler, Alsace
"If you're looking for great dry Rieslings of the world, you can't go past Domaine Albert Boxler, and there are unlikely to be better Rieslings on granite soils anywhere."
- Stephan Reinhardt, The Wine Advocate
Albert Boxler er et af stjernenavnene i Alsace. Jean Boxler er ved roret og kvaliteten har aldrig været bedre fra denne fornemme adres...

Lækker Pinot Gris, der balancerer yndefuldt på grænsen mellem friskhed og fornemhed. Den begynder med frisk blomst og udvikler så hurtigt en sødmefuld druesmag, der er raffineret nektar og ikke bare sød-sød. Det er en elegant og udfordrende vin, med vink fra fersken og abrikos og med fylde og karakter. Trods fylden og sødmen er den også adræt, og med sin lille syre er den også brugbar til mad, især krydrede retter og måske også fisk på asiatisk. Men aller-aller bedst er den helt uden andet end stemning og godt selskab, så kommer nektaren til sin ret. - Henrik Oldenburg
Klassisk, velbygget, parfurmeret, let røget, helt i tråd med genren, men også forlenet med den for domainet elegante, løftede lethed, der trodser fedmen. Kan med fordel ligge lidt, frugten er meget ung og direkte nu - Niels Lillelund