



Pinot Gris St. Stephan, Matthias Gaul
Lavet på 100 % Pinot Gris fra St. Stephan i Asselheim. Håndhøstet sent med fuld modenhed. Macereret med skaller i 36 timer. Gæring og malo på let brugte barriques fra Bourgogne og efterfølgende lagring på samme fade i godt et år med bundfald og jævnlig batonnage.
Let orange farve. Meget intense aromaer af honning, grønne blommer, fersken og citronmarmelade. Virkelig frisk syre og udtalt mineralitet - ganske let tannin. Lang, frugtdrevet eftersmag.
Maget anvendelig til mad. Til fyldige fiskeretter og retter med hummer eller hummersauce, til fjerkræ, til gris eller til ost.
Producent | Matthias Gaul, Pfalz |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Pinot Gris |
Anmeldelser badgets | DinVinGuide - 93 p, Test vinder |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost |
Matthias Gaul er et af Tysklands helt store talenter - siden 1996 har han drevet familievinbruget i det nordlige Pfalz og i hans tid er markarealet udvidet fra 16 ha til 24 ha. Jordbunden i vinmarkerne er hovedsageligt kalket ler. Markarbejdet foregår i hånden og Matthias Gauls "Wir lassen unseren Trauben Zeit" - "vi giver vores druer tid" i betydningen at det der skal til for at give de bedste druer, det er det der bliver gjort.
Pinot Noir og Riesling er hhv kongen og dronningen hos Gaul, men der dyrkes en lang række drusorter og laves et væld af forskellige vine. Vi har valgt...
Matthias Gaul, Pfalz
Matthias Gaul er et af Tysklands helt store talenter - siden 1996 har han drevet familievinbruget i det nordlige Pfalz og i hans tid er markarealet udvidet fra 16 ha til 24 ha. Jordbunden i vinmarkerne er hovedsageligt kalket ler. Markarbejdet foregår i hånden og Matthias Gauls "Wir lassen unseren Trauben Zeit" - "vi giver vores druer tid" i betydningen at det der skal til for at give de bed...


Pinot gris frembragt med usædvanlig kløgtig hånd. Brusende intens, sublim balance, kompleks kalket duft; cocktailbær, syltet pomeransskal, velkalibreret fad. Smagen sursød, dyb og overrumplende, klistret koncentration, gnistrende syre, skøn bitterhed, længde. - Morten Bundgaard


Fantastisk (og en anelse reduktiv) næse, der strutter af abrikos, lidt honing, appelsin og en kant af æblekerne. Læg dertil lidt brød, flødekaramel og et strejf af fad. Lidt flere fadtoner i smagen, og normalt ville jeg måske synes, at det var lige kanten, men her er frugten bare så intens og livlig, at det overtrumfer faddossagen. Nok den bedste pinot gris fra Tyskland, jeg nogensinde har smagt! 2016 var et syrerigt år, og det udmønter sig i en friskhed og spændstighed, der får frugten til at danse i munden!

