

Pinot Gris Grand Cru Brand, Albert Boxler
100 % Pinot Gris fra Grand Cru marken Brand - ca 35 år gamle stokke. Vinificeret naturligt og lagret på store, gamle fade.
Overvældende fyldig og rig med enorm kompleksitet af blomster, citrus og tropisk frugt. Tør, men rig og med en enorm længde og frisk syre.
Drik den til rig mad - modne oste eller fjerkræ med fyldig sauce.
Producent | Albert Boxler, Alsace |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Pinot Gris |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 12° |
Servering til | 14° |
Gemmepotentiale fra | 2019 |
Gemmepotentiale til | 2040 |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris, Ost |
"If you're looking for great dry Rieslings of the world, you can't go past Domaine Albert Boxler, and there are unlikely to be better Rieslings on granite soils anywhere."
- Stephan Reinhardt, The Wine Advocate
Albert Boxler er et af stjernenavnene i Alsace. Jean Boxler er ved roret og kvaliteten har aldrig været bedre fra denne fornemme adresse. Repræsenteret på talrige Michelin-stjernerestauranter. Alle førende vinbøger, vinguider etc. har A. Boxler blandt de 10 bedste producenter. Fyldige, eksotiske og meget charmerende vine, meget flot...
Albert Boxler, Alsace
"If you're looking for great dry Rieslings of the world, you can't go past Domaine Albert Boxler, and there are unlikely to be better Rieslings on granite soils anywhere."
- Stephan Reinhardt, The Wine Advocate
Albert Boxler er et af stjernenavnene i Alsace. Jean Boxler er ved roret og kvaliteten har aldrig været bedre fra denne fornemme adres...

Brandmarken er forvitret granit. Effekten på pinot gris er fremme af røg og sten, saunalugt og kumquat, dehydreret pæreskal. Den er mere mut og introvert, men på tungen eksplosiv og kæmpestor, fed og alligevel frisk, den må næsten være tør. Rigdommen modspilles også af blid tannin. Fremragende...men den bliver overgået af Sommerberg "W" med sin 'ondsindede' intensitet, brændende mineralitet midt i al det burleske. Brand er dog bedst...lige nu. - René Langdahl


nu røg proppen altså af alligevel, for jeg skulle da lige prøve, hvordan den har udviklet sig indtil nu. Den skulle nødig gå over, som man siger om vin, der har toppet og er på vej ned i graven. Der var overhovedet ingen problemer. Den er stadig på vej op. Syren er intakt, de første sekundærede aromaer af modenhed er ved at vise sig, balancen er perfekt i en fed, stor mundfuld oplevelse. Intens vin, der skal drikkes i små bidder af store glas, hvor duften kan folde sig ud. Vi drak det meste af flasken uden mad til, men prøvede den også sammen med kylling stegt med citron, der spiller godt sammen med fedmen i vinen. Den gik også flot til fyldig ost.
From 35+-year-old vines, the 2015 Pinot Gris Grand Cru Brand offers a deep, clear, bright and intense bouquet with stony and smoky bacon aromas. The nose is fresh and pure, with even some lemon aromas. The attack on the palate is fresh and piquant but also finessed and elegant. There is a certain sweetness and clearly lush fruit on the palate but also purity with fine tannins intertwined with the dancing grip and salinity. The finish is very long and complex. This is great a Pinot Gris in the dry style. - Stephan Reinhardt

