Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

100 % Gros Manseng gæret og lagret på 1 og 2 år gamle fade af fransk eg. 
Druerne høstes sent. I Gascogne oplever man som regel en lun og lang indian summer, der gør at senthøstede druer tørrer ind på klasen uden at der opstår råd - en proces, der kaldes passerillage. Denne proces gør, at man kan lave strålende hel og halvsøde vine i området - særligt på sorterne Petit og Gros Manseng.

Vinen har en fin og ret ekspressiv duft af kvædemarmelade, citrus, pære og varme krydderier. Smagen har en god fylde med en let sødme fint balanceret af syren.

Vinens lette sødme og fine syre gør, at den går fint med foie gras, særligt hvis den optræder i en salat med salte elementer. Fin også som allround-vin til oste og til asiatiske retter med sødligt tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Gascogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
11,5 %
80,-

Lavet på en blanding af Muscadelle, Sauvignon Blanc og Semillon. Druerne er høstet sent let angrebne af ædel råddenskab, botrytis, hvilket er med til at koncentrere sukker og smagsstoffer i mosten.

Flot gylden vin med aromaer af abrikos, fersken og vanilie. Smagen er frugtig og sødmefuld med en fin friskhed. En relativt let dessertvin.

Velegnet til frugt og bærbaserede desserter samt til meget modne oste.

Land:
Frankrig
Område:
Sydvest
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
100,-

Lavet på den aromatiske, blå druesort Brachetto. Druerne macereres ved lav temperatur i 3 dage, hvorefter vinen gærer til 5 % alkohol ved 14 grader i en tryktank. Det er samme metode, som når man laver Moscato d'Asti.

Let mousserende rødvin med fine aromaer af friske jordbær, hindbær og brombær. Sød vin fint balanceret med frisk syre. Ren og herlig bærsmag.

Perfekt til sødlig aperitif på en varm sommerdag eller til bærdominerede desserter.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
8 - 9 °C
Alkohol:
5 %
fosso_della_rosa_brachetto_almondo
125,-

Vin Doux Naturel lavet på 100 % Grenache fra 30-50 år gamle vinstokke.

Lækker, dyb duft af kirsebær, solbær og brombær. Fyldig og sødmefuld smag balanceret af en god friskhed og fløjlsblød tannin. 

God omtale i Revue du Vins de France, Bettane et Dessauve samt Guide Hachette. 

Passer fantastisk godt til desserter med mørk chokolade og/eller bær. Anbefales af det danske chokoladeselskab som særdeles velegnet også til desserter, hvor chokolade dominerer.Til jul går vinen flot sammen med kirsebærsaucen til ris a l´amande

Land:
Frankrig
Område:
Languedoc
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
15 %
140,-

Malus Danica 2013 er en kryo-koncentreret æblevin af æblesorterne Ingrid Marie, Filippa, Elstar og Jonagold.

Hver æblesort blev plukket ved optimal modenhed og straks efter presset til most. Denne most blev derefter frosset i et fryselager.

Frysningen og den efterfølgende optøning ved 0 grader udendørs, koncentrerede mosten til en tyktflydende æblesirup, som meget langsomt koldgærede i vineriet i 15 måneder.

Malus Danica bør nydes afkølet, 10-12 grader, til gode oste, dessert eller bare som en oplevelse i sig selv.

Land:
Danmark
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
malus_danica_cold_hand_winery
150,-

Lavet på 85 % Semillon, 10 % Sauvignon Blanc og 5 % Muscadelle. Druerne høstes i op til 8 omgange, de såkaldte "tries", da man plukker de optimalt botrytiserede druer enkeltvis. De stærkt indskrumpede bær presses meget langsomt og forsigtigt. Vinen lagrer 12-18 mdr. i tank inden den hældes på flaske - ingen fad.

Elegante noter af mandarin, appelsin og lynghonning. Smagen er intenst sød, men fint balanceret af en frisk sødme. Meget lang eftersmag.

Château les Justices har en stjerne i la Revue du vins de FrancesLes Meilleus Vins de France (ud af tre - svarer til en restaurant, der har en Michelin-stjerne) og 3 stjerner ud af 5 i Bettane og Dessauves Le Grand Guide des Vins de France.

Oplagt vin til foie gras eller desserter med meget sødme og gerne med indslag af vanilie, karamel eller nødder. Klassisk (og fantastisk) match til Rocquefort, hvor sødme og salt ophæver hinanden og vinens og ostens smage smelter sammen til en himmelsk enhed. 
Producenterne i Sauterne vil gerne plædere for, at man kan bruge Sauternes til det salte køkken også - et særlig godt match er hummer med ingefær og citrongræs, men mulighederne rigtigt mange.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
13 %
chateau_les_justices_sauternes
180,-

Vin Doux Naturel lavet på 100 % Grenache fra 30-50 år gamle vinstokke.

Lækker, dyb duft af kirsebær, solbær og brombær. Fyldig og sødmefuld smag balanceret af en god friskhed og fløjlsblød tannin. 

God omtale i Revue du Vins de France, Bettane et Dessauve samt Guide Hachette. 

Passer fantastisk godt til desserter med mørk chokolade og/eller bær. Anbefales af det danske chokoladeselskab som særdeles velegnet også til desserter, hvor chokolade dominerer.Til jul går vinen flot sammen med kirsebærsaucen til ris a l´amande

Land:
Frankrig
Område:
Languedoc
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
15,5 %
200,-

Denne vin er en forstærket vin af danske solbær af sorten Ben Alder – efter portvins forbillede.

Solbærrene blev stampet på gammeldags manér og chaptaliseret med økologisk rørsukker. Herefter er vinen spontangæret og efterfølgende forstærket med en æble eau-de-vie, hvorefter den er fadlagret på små 110 liters barriques i godt et år.

Vinen er eftersødet og fremstår kompleks med masser af friske solbær i næsen og smagen, en frisk syre og masser af tanniner. Prøv den til ost eller til kaffen.

Land:
Danmark
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
15 %
ribes_ruby_cold_hand_winery
240,-

De danske sorte kirsebær af Stevnsbær-typen er desværre i tilbagegang.

Bærrene indeholder dobbelt så meget sukker som søde kirsebær, tonsvis af dybe kirsebær-aromaer, en utrolig syre og masser af tanniner.

Denne vin er en forstærket vin efter portvins-forbillede.

Vinen er fadlagret på barriques i et år. Prunus Nigra er en kraftfuld kirsebærbombe med masser af tanniner.

Kirsebærvinen er en idéel ledsager til ost og desserter med fløde – ikke mindst ris ala mande

Land:
Danmark
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
19 %
prunus_nigra_cold_hand_winery
250,-

100 % Grüner Veltliner let angrebet af botrytis, gæret og lagret på stål.
På grund af det tørre klima i Kamptal kommer der kun ædel råddenskab - botrytis - i ret let grad. Det giver muligheden for denne relativt søde auslese med et let botrytis-præg i form af noter af friskbagt rugbrød i aromaerne.

Domineret i næsen af noter af citron samt tropisk frugt i form af ananas, banan og abrikos suppleret med lynghonning og et touch af friskbagt rugbrød. Stor smagsintensitet med flot renhed i frugten og en frisk, rensende syre. Lang eftersmag.

Velegnet til desserter med sødt/syrligt præg, hvor elementer som citron, lime, mango eller rabarber spiller en fremtrædende rolle. Flot til jordbær og rabarber om sommeren.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
270,-

Malus Danica er en kryo-koncentreret æblevin af æblesorterne Ingrid Marie, Filippa, Elstar og Jonagold.

Hver æblesort blev plukket ved optimal modenhed og straks efter presset til most. Denne most blev derefter frosset i et fryselager.

Frysningen og den efterfølgende optøning ved 0 grader udendørs, koncentrerede mosten til en tyktflydende æblesirup, som meget langsomt koldgærede i vineriet i 15 måneder.

Malus Danica bør nydes afkølet, 10-12 grader, til gode oste, dessert eller bare som en oplevelse i sig selv.

Land:
Danmark
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
malus_danica_cold_hand_winery
280,-

Flot Sauternes fra den gode årgang 2010 - et virkelig godt botrytis-år i Sauternes. Lavet på 85 % Semillon, 10 % Sauvignon Blanc og 5 % Muscadelle. Druerne høstes i op til 8 omgange, de såkaldte "tries", da man plukker de optimalt botrytiserede druer enkeltvis. De stærkt indskrumpede bær presses meget langsomt og forsigtigt. Vinen lagrer 12-18 mdr. i tank inden den hældes på flaske - ingen fad.

Elegante noter af mandarin, appelsin og lynghonning. Smagen er intenst sød, men fint balanceret af en frisk sødme. Meget lang eftersmag.

Château les Justices har en stjerne i la Revue du vins de Frances Les Meilleus Vins de France (ud af tre - svarer til en restaurant, der har en Michelin-stjerne) og 3 stjerner ud af 5 i Bettane og Dessauves Le Grand Guide des Vins de France.

Oplagt vin til foie gras eller desserter med meget sødme og gerne med indslag af vanilie, karamel eller nødder. Klassisk (og fantastisk) match til Rocquefort, hvor sødme og salt ophæver hinanden og vinens og ostens smage smelter sammen til en himmelsk enhed. 
Producenterne i Sauterne vil gerne plædere for, at man kan bruge Sauternes til det salte køkken også - et særlig godt match er hummer med ingefær og citrongræs, men mulighederne rigtigt mange.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
13 %
chateau_les_justices_sauternes
280,-