



Trarbacher Hühnerberg Auslese, Martin Müllen
Trarbacher Hühnerberg er Müllens bedste mark. Marken er højt beliggende lidt tilbagetrukket fra Mosel-floden. På trods af, at marken på den preussiske regerings markinddeling blev klassificeret som "Klasse 1-Weinberg" - svarende til Grand Cru - så havde store dele af marken fået lov at forfalde, fordi den er ekstremt stejl og svær at arbejde i.
Martin Müllen havde først set sig lun på en særligt velbeliggende parcel med ekstremt gamle vinstokke, hvoraf en del var plantet på egen rod. Da han efter lang tids søgen fandt frem til ejeren, ville denne desværre ikke sælge. I stedet Lykkedes det at købe en anden god parcel, der desværre havde været forladt i en årrække og derfor var overbevokset med brobærkrat, slyngplanter og birketræer. På samme tid var ejeren af den parcel, man først ville have, blevet syg, så derfor ville han nu gerne sælge hvilket skete i 2000.
I 2001 begyndte arbejdet med at reetablere den forladte del af Hühnerberg, og det viste sig, at her var også ældgamle vinstokke, som det faktisk lykkedes at redde, og som i dag leverer frugt til nogle af husets topvine.
Trarbacher Hûhnerberg ligger mellem 120 og 180 moh har form som et ekstremt stejlt amfiteater med perfekt soleksponering. Marken er godt beskyttet mod blæst og jordbunden er forvitret blåskifer med lommer af humus. Der er flere småkilder i marken, der hjælper med vandforsyning. Alt i alt spiller en masse faktorer perfekt sammen og skaber højspændte vine med enormt lagringspotentiale.
Høstet i hånden. Frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring.
Sød, men ekstremt ren i frugten og stort set uden præg af botrytis. Fyldig, sød, men med frisk syre. Uendelighed eftersmag. Kan drikkes nu, men vil kunne overleve til næste generation!
Til modne oste eller dessert - kan klare næsten alle typer dessert; dog ikke chokolade.
Producent | Martin Müllen, Mosel |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Riesling |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 7° |
Servering til | 9° |
Alkohol | 8% |
Velegnet til | Dessert, Ost |
Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.
Martin Müllen har arbejdet for forskellige andre vinproducenter. Han syntes dog der blev større og større afstand mellem, hvordan han gerne ville lave vin, og hvordan han blev bedt om at lave vin. Midt i firserne begyndte Martin at eksperimentere med at lave vin, som han ville have det, med frugt fra under 1 ha samlet set.
Første årgang med egen etiket var 1991 og i dag r...
Martin Müllen, Mosel
Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.
Martin Müllen har arbejdet for forskellige andre vinproducenter. Han syntes dog der blev større og større afstand mellem, hvordan han gerne ville lave vin, og hvordan han blev bedt om a...

The 2019er Trarbacher Hühnerberg Riesling Auslese was harvested at a massive 120° Oechsle. It offers a beautifully exotic and complex nose of mango, dried apricot, passion fruit, pineapple, orange zest, mirabelle, and plum. The wine is superbly playful and rich on the palate, where some fine and ripe zest brings a fully electric side. Sweet exotic and honeyed fruits give a rich side to the wine, yet the finish has more structure and proves hugely intense and long. This is a splendid rich Auslese in the making.


Very pure notes of lemons and limes here, as well as white pepper, cinnamon and white peaches. Pretty sweetness and drive to the palate, which has a crunchy, chalky feel, but remains very deeply set, flavorful and long. Very expressive and mineral.


Trarbacher Hühnerberg Auslese 2018 (94) er sjovt nok ”kun” markeret som en spätlese med 3 stjerner på proppen. Den har ostløbe, valle, pæresaft, pomelo og bagt pæretærte, udtalt sødme ja, og forbavsende moderat syre, men den er til gengæld tygbar, mineralsk fasthed og krasbørstighed, der skaber fuld balance.


The 2018er Trarbacher Hühnerberg Riesling Auslese was made from fruit with 10% botrytis harvested at a full 110° Oechsle, and was fermented down to noble-sweet levels of residual sugar (115 g/l). It offers a beautiful nose made of melon, floral elements, coconut, candied lemon, and fine spices. The wine is incredibly pure and elegant on the palate, and leaves a fresh feel of juicy melon, pear, passion fruit, a nd candied lemon in the long and gorgeously subtle and complex finish. This is a superb “Auslese lange GK”-styled wine in the making.
The 2018 Trarbacher Hühnerberg Riesling Auslese is beautifully clear and flinty on the fresh, crunchy slate and herbal-scented bouquet with small red peach aromas. Still terribly young but promising the very best. On the palate, this is a highly refined, frisky, playful and super digestible Auslese with lush, concentrated yet brilliant and precise fruit. This is highly digestible and up there with the Auslese from Joh. Jos. Prüm. The finish here is incredibly lush and salty and promises a great aging potential, though the wine is already dangerously seductive today. Made with virtually no botrytis, this is from 60-year-old vine from the fourth terrace as well as the steep part of the bottom just below the first terrace but not from the Jungfeld, where the 2017 Auslese was sourced. - Stephan Reinhardt

