Storslået eiswein på Grüner Veltliner fra Steinsetz-marken. Selv om man hovedsageligt forbinder eiswein med Riesling, så har Moosbrugger altid ment, at Grüner Veltliner er meget velegnet til denne vintype. Druen har et tykt drueskind med højt fenolindhold, der gør det modstandsdygtig over for rådsygdomme. I Østrig må man kun lave eiswein på naturligt frosne druer ved minimum -7 grader.
Rig, koncentreret, spicy - og på en gang kompleks og præcis. Honning og tropisk frugt balanceret af stålsat syre.
Som meditationsvin eller til meget søde desserter - gerne med tropisk frugt eller citrus.
Specifikationer
Producent
Schloss Gobelsburg, Kamptal
Vintype
Dessertvin
Druesort
Grüner Veltliner
Lagring
Små fade
Servering fra
8°
Servering til
10°
Alkohol
7,5%
Preorder
Nej
Kamptal er efter Wachau Østrigs bedste vinregion med en århundredelang tradition for vindyrkning. Hovedsorterne er Grüner Veltliner og Riesling, men der dyrkes også en lang række andre sorter - bl.a. de røde Zweigelt, St. Laurent, Blaufränkisch, Pinot Noir og Merlot.
Österreichische Traditionsweingüter (ÖTW)
Kvaliteten er tårnhøj i regionen og øges yderligere gennem det arbejde, der laves i ÖTW - en søsterorganisation til det tyske VdP - der samler de bedste producenter og klassificerer de bedste marker. Foreløbig er en række marker klassificeret som Erste Lage og...
Kamptal er efter Wachau Østrigs bedste vinregion med en århundredelang tradition for vindyrkning. Hovedsorterne er Grüner Veltliner og Riesling, men der dyrkes også en lang række andre sorter - bl.a. de røde Zweigelt, St. Laurent, Blaufränkisch, Pinot Noir og Merlot.
Österreichische Traditionsweingüter (ÖTW)
Kvaliteten er tårnhøj i regionen og øges yderligere gennem d...
BEST AUSTRIAN SWEET 2017 - DECANTER WORLD WINE AWARDS
An intennsely ripe, rich and spicy nose, with apricot, peach and dried fruit. The honeyed palate is luscious but balanced by fresh acidity. Caramelised pineapple ...
BEST AUSTRIAN SWEET 2017 - DECANTER WORLD WINE AWARDS
An intennsely ripe, rich and spicy nose, with apricot, peach and dried fruit. The honeyed palate is luscious but balanced by fresh acidity. Caramelised pineapple on the long finish.