Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Riesling Auslese 1993, Martin Müllen

695,00 kr

Riesling Auslese er en af de ældste vine fra Martin Müllen da første kommercielle årgang var 1991. Martin havde under sin uddannelse lært at det var enklest at sælge vine uden marknavn på - men altså bare drue, prädikat og årgang. Han fandt dog snart ud af at stedet, hvor druerne har vokset, er af afgørende betydning for vinens udtryk og kort efter begynder der at komme marknavne på alle vine.

Auslese 1993 er 70% Kröver Kirchlay og 30% Kröver Letterlay høstet i hånden 20. oktober med et potentielt alkoholniveau på 13% - meget modne druer uden botrytis.

Lavet på vanlig vis hos Müllen - presset over meget lang tid i en 100 år gammel kurvepresse og modnet på fade fra 60'erne og 70'erne.

Smuk gylden farve og intense aromaer af kvæde, solbær, fersken, nødder og honning - aromaerne folder sig ud i en enorm kompleksitet med tid i glasset. Smuk balance mellem sødme og syre. Ekstrem lang eftersmag.

Dejlig vin, der kan nydes som aperitif. Eksemplarisk til ost og til desserter med frugt samt til kage.

Specifikationer
Producent Martin Müllen, Mosel
Vintype Dessertvin
Druesort Riesling
Lagring Store fade
Servering fra
Servering til 10°
Alkohol 9,5%
Velegnet til Dessert, Ost
Flaskestørrelse ½ liter (50 cl)

Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.

Martin Müllen har arbejdet for forskellige andre vinproducenter. Han syntes dog der blev større og større afstand mellem, hvordan han gerne ville lave vin, og hvordan han blev bedt om at lave vin. Midt i firserne begyndte Martin at eksperimentere med at lave vin, som han ville have det, med frugt fra under 1 ha samlet set. 

Første årgang med egen etiket var 1991 og i dag r...

Producenten

Martin Müllen, Mosel

Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.

Martin Müllen har arbejdet for forskellige andre vinproducenter. Han syntes dog der blev større og større afstand mellem, hvordan han gerne ville lave vin, og hvordan han blev bedt om a...

Læs mere