

Vinsanto la Chimera 2006, Castello di Monsanto
Lavet på senthøstede Malvasia og Trebbiano-druer. Druerne høstes i oktober måned og ligger til tørring frem til februar. Efter vinificering modnes vinen i små tønder på 50 og 100 liter af kastanie, kirsebær og egetræ. Fadene lukkes med cement og vinen modner minimum 12 år uden temperaturstyring. Efter fadlagringen smages fadene og der laves et blend der modner 1-2 år på flaske før vinen sættes til salg.
Usædvanlig vin! Sød men med høj syre og en uendelig kompleksitet domineret af ristede mandler, konfiteret citrusskal, tørrede figner og abrikoser.
Kan bruges til desserter - særligt hvis de er domineret af nogle af de elementer, der er beskrevet i smagenoten. Perfekt til meget modne oste - særligt helt tørre oste. Raffineret alternativ til juleportvinen der drikkes til nødder, konfekt eller til almindelig eftertanke.
Producent | Castello di Monsanto, Chianti |
---|---|
Vintype | Dessertvin |
Druesort | Malvasia, Trebbiano |
Appellation/underområde | Chianti Classico |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Velegnet til | Dessert |
Flaskestørrelse | ½ flaske (37,5 cl) |
International berømt og anerkendt Chianti-ejendom med klassiske vine. Markvinen Il Poggio er flagskibet indenfor Sangiovese og en af Toscanas vinøse skatte. Klassisk ejendom i Chianti vidt berømmet for markvinen "Il Poggio" som lagrer forrygende, 25-30 år i kælderen er ikke noget problem. Ved siden af "Il Poggio" produceres en utrolig flot ren Sangiovese, Bianchi’s egen favorit, på udvalgte druer og med lang fadlagring (20 mdr.) på små, nye franske egefade, en fin, elegant og fyldig Chianti Classico, den internationale prestigevin Nemo på 100% Cabernet Sauvignon og modnet 15 mdr. på små ...
Castello di Monsanto, Chianti
International berømt og anerkendt Chianti-ejendom med klassiske vine. Markvinen Il Poggio er flagskibet indenfor Sangiovese og en af Toscanas vinøse skatte. Klassisk ejendom i Chianti vidt berømmet for markvinen "Il Poggio" som lagrer forrygende, 25-30 år i kælderen er ikke noget problem. Ved siden af "Il Poggio" produceres en utrolig flot ren Sangiovese, Bianchi’s egen favorit, på udvalgte ...
