
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 200 g. Vand
- 200 g. Hvedemel Tipo 00
- 5 g. Honning
- 5 g. Gær
- 500 g. Hvedemel Tipo 00
- 260 g. Vand
- 20 g. Salt
- 4 dl. Hjemmelavet tomatsovs på de bedste tomater
- 4 stk. Bøffelmælksmozzarella
- Olivenolie fra Alziari
Sådan gør du
- Start dagen før med at lave første del af dejen. 200 gram mel blandes med 200 gram vand, 5 gram gær og 5 gram honning eller andet sukkerholdigt.
- Dagen efter blander du den første del af dejen med 500 gram mel og 260 gram vand + 20 gram salt. Det er vigtigt at bruge mel med det højeste proteinindhold (vi bruger selv Caputo). Bemærk: Dejen kan godt virke våd i starten, men ælt den længere tid, end du tror.
- Til tomatsaucen: Det handler om kvaliteten af tomaterne. Brug færdigsovs fra Cipriani eller lav din egen. Helst San Marzano. Kan købes hele på dåse. Hæld tomaterne i en si, så væsken, de ligger i, løber fra. Tag de hele tomater i en skål og tilsæt olivenolie, frisk basilikum, salt, Vild Madagaskarpeber og blend det hele sammen.
- Formning og bagning: For at få en sprød og luftig skorpe er det vigtigt, at du former dejen til portionsstørrelser cirka en time inden bagning. Når du former pizzaen, skal du undgå at trykke kanterne ned – tryk forsigtigt i midten og arbejd dig ud mod kanterne. Forvarm ovnen til 240 grader, og stil en bradepande ind. Form pizzaen, og kom tomatsauce, en smule parmesan, Redondo-skinke, Comté og mozzarella på toppen. Tag den varme bradepande ud og træk pizzaen over på den. Det tager cirka 8 minutter – men hold øje med den.
- Et tip: Du kan forme pizzaen på bagepapir, så den ikke går i stykker, når du skal have den over på bradepanden. Så kan du nemt trække bagepapiret fra bordkanten og over på bradepanden. Prøv dig frem med fyldet. Feks luftørret skinke og grillet artiskok, ansjoser og oliven, parmesan og ruccola, Chorizo og grillede pebre. Eller lav en luksusversion med revet Parmesan, revet Comté, bøffelmælks-Mozzarella og Iberico-skinke fra Redondo - kæmpe gourmet-oplevelse!
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter