
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- Dej
- 500 g. Hvedemel
- 15-20 g. Gær
- 150-200 ml. vand
- 30 ml. Olivenolie fra Alziari
- Pynt
- 2 kg. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 2 dåser Ansjosfileter fra Lolin
- 100 ml. Olivenolie fra Alziari
- En håndfuld Sorte oliven fra Alziari
- 1 bouquet garni (timian, laurbærblad og rosmarin)
- salt og peber
Sådan gør du
- Find en stor gryde og tænd ved lav varme
- Pil løgene, snit dem fint og læg dem i gryden med olivenolie, de to fed hvidløg, bouquet garni og salt og peber. På med låget og lad dem simre 45 minutter.
- Løgene skal koge uden at tage farve. Tilsæt evt. lidt vand under tilberedningen, men det skal være helt absorberet inden løgene er færdige.
- Klargør dejen: Kom mel, vand, gær, olivenolie og salt i en skål eller på køkkenbordet. Ælt dejen til den er glat og lad den stå tildækket i en time. Tænd ovnen på 200 grader
- Smør en 30cm tærteform eller bageplade og rul dejen ud til 5 mm tykkelse, tilsæt løgkompotten, pynt med ansjosfileter og udstene oliven
- Sæt i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter eller til at dejen er tilberedt. Kværn peber ud over og lad den afkøle.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter