
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- Ca. 1 dl. Olivenolie
- 3-4 fede hvidløg
- 4-5 hele stjerneanis
- Mel til panering
- Smør
- Saften fra 1 citron
- Salt og peber
Sådan gør du
- Flå søtungerne fra sit skind – du kan eventuelt få din fiskemand til det. Skyl fiskene og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
- Varm olivenolie i en pande – helst slip let. Tilsæt de hele hvidløg og stjerneanis og lad dem varme op sammen med olien.
- Imens krydres fisken med salt og peber og vendes i mel på begge sider. Når olien er varm steges fisken – først på rygsiden i cirka 5 minutter. Skru ned for varmen og vend fisken og steg videre i cirka 5 minutter. Test eventuelt med en kødnål på overlæben – den skal føles lun.
- De sidste 5 minutter af stegetiden tilsættes løbende tern af smør, som dryppes over fisken med en ske. Smørret vil langsomt brune undervejs. Har man lyst kan man også tilsætte kapers, friske ærter eller hasselnødder.
- Når fisken er færdigstegt dryppes den med mere salt og peber samt godt med citronsaft. Pynt eventuelt med friske urter.
- Serveres som den er, med godt surdejsbrød, nye kogte kartofler, asparges eller andre grøntsager i sæson.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter