Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Fyldt kalkun med kastanjer og svampe

Fyldt kalkun med kastanjer og svampe

Bronzekalkun fra Gothenborg er en overset spise. Farseret og stegt hel oplagt til Thanksgiving eller som et alternativ til juleaften. Servér bryststykkerne når børnene kommer hjem fra København - farseret med svampe, kastanjer og Comté – et herligt match med lidt kant til vinene fra Faux Pas.

Begge vine har en saftig bærfrugt, en smule vild funk og frugtsyre, der løfter de jordede noter fra svampene og kastanjerne og spiller op mod Comtéens fedme. Vinenes fine struktur binder det hele sammen.

Ingen overflødig pynt, bare ren terroir – præcis som kalkunbrystet fortjener det.

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
Sådan gør du
  1. I lidt olivenolie sauteres skalotteløg og svampe mens der skæres en lomme ind i kalkunbrystet.
  2. Brystet krydres inde og ude med salt og peber.
  3. Fintsnittet salvie og knuste kastanjer vendes på panden og afkøles derefter.
  4. Blandingen vendes med revet comté og denne fars fyldes i kalkunbryst der lukkes med kødnåle.
  5. Brystet lægges i et stegefad, overhældes med en anelse olie på oversiden.
  6. Brystet bages i ovnen ved 100 grader til kernetemperatur 65 grader.
  7. Lad brystet trække i 10 minutter før det skæres op til servering.