





Barbera d'Alba, Scarzello
Producent | Scarzello, Barolo |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Barbera |
Anmeldelser badgets | DinVinGuide - 93 p, Jyllandsposten - 90 P., Jysk Fynske Medier - 5 stjerner, Test vinder |
Appellation/underområde | Barolo |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 17° |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Gris, Lam |
Anbefalinger | Bichel klassiker, Testvinder-vine |
Federico Scarzello er en meget ung, ambitiøs, kompromisløs og charmerende Piemontesisk vinbonde, som laver dybe, intense og klassiske Piemonte vine.
Mødte Federico Scarzello på anbefaling af Nino Rocca, den koleriske kok på Da Felicin i Monforte D'Alba, vi søgte efter en ung og lovende producent med et rimeligt forhold mellem pris og kvalitet.
Federico overtog tøjlerne i det gamle familiebrug, da han var færdig med vinskolen som 20-årig i 2000, og han har siden knoklet løs for at hæve niveauet. Federico går mod den moderne strøm der har hersket i Piemonte i mange år ...
Scarzello, Barolo
Federico Scarzello er en meget ung, ambitiøs, kompromisløs og charmerende Piemontesisk vinbonde, som laver dybe, intense og klassiske Piemonte vine.
Mødte Federico Scarzello på anbefaling af Nino Rocca, den koleriske kok på Da Felicin i Monforte D'Alba, vi søgte efter en ung og lovende producent med et rimeligt forhold mellem pris og kvalitet.
Federico overtog tøjlerne i...


Let transparent, rødviolet vin med begyndende teglstenspræg. Let og æterisk, næsten burgundisk frugt i næsen med en anelse fadpræg, delikat. Feminin stil med spændstig rød frugt og forfriskende syre, den renser godt op, men har samtidig barberaens bløde stil.


Ung og frugtfrisk, et spændstigt og veloplagt udbrud af modne blommer og en knivspids syre. Uimponeret, ungdommelig stil, fjernt fra modenhed og sathed, det er fuld og frisk kraft fremad. Blommesmagen udfoldes frodigt i glasset, det er lutter saftig nydelse. - Henrik Oldenburg

Meget sødmefuld for årgangen, men syren er der nedenunder. Tannin dukker op. Med ilt kommer kirsebærsten, krydderurter, flot struktureret vin. Meget ung – bedre om to år – også til kødet. - Niels Lillelund (test af vin til vildt)


Røde bær i næsen, en saftig og yderst frugtig vin med kirsebær, lette krydderier, violer i smagen. Velbalanceret og en lækker ligefrem vin, som viser hvorfor barbera er på vej frem i popularitet. Pæn lang afslutning.


Skøn og krydret næse, nåleskov, krydderiskuffe og røde bær. Peberkrydret, saftig, mundvandsfremkaldende og glimrende vin. Klasse-barbera, ganske enkelt. Køb en kasse, drik til hvadsomhelst, bliv glad. Uden tvivl ugens vin.



Ugens bedste vin til prisen er en barbera årgang 2015 fra Federico Scarzello. Scarzello, som holder til i byen Barolo, der har lagt navn til det kendte norditalienske vindistrikt, har en ganske lille produktion på bare 25.000 flasker årligt… Mørk sag med flot, klassisk italiensk Cherry Heering-agtig næse med amarena-kirsebær og sten. Landlig og let volatil, med et strejf af acetone samt brettanomyces. Frisk, men kraftfuld mund med godt greb om gummerne. - Søren Frank

