
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 100 g. smør
- 1 dl. sødmælk
- 150 g. vand
- 1 nip salt
- 175 g. mel
- 4 æg
- 100 g. comté, Cru des Sapins, Marcel petite
- Frisk timian
- Revet muskatnød
- Friskkværnet vild madagascar peber
Sådan gør du
- I en mellemstor gryde koges smør, mælk, vand og et nip salt op til kogepunktet.
- Gryden tages af varmen mens melet røres i.
- Lad massen ”stege” på blusset i et par minutter. Det er vigtigt at massen ”ristes” for smag og bageevne.
- Gryden tages igen af varmen og bør køle lidt af i ca. 10-20 minutter.
- Æg røres i massen, et ad gangen, til massen er glat og slipper grydens sider ved omrøring.
- Tilsæt timian, revet ost og smag til med peber og muskatnød.
- Sprøjtes på bageplade på bagepapir. Størrelse efter behag mellem en to- eller fem-krone.
- Bages i ca. 18 minutter ved 200 grader til jævn gylden farve.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter