
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 7-8 stk Andelår
- 1 dåse/glas Andefedt
- Salt
- Sukker
- Peber
- Enebær
- Hvidløg
- Løg
- Rosmarin
Sådan gør du
- (Lav selv de confiterede lår) Køb 7-8 andelår og andefedt på glas eller dåse. Andelår gnides m. salt, sukker, peber og lidt enebær og stilles i køleskab 24 timer. Dup saften af kødet. Fjern krydderierne. Varm andefedtet langsomt op. Koges stille og roligt i andefedt m. masser af hvidløg, løg og rosmarin 3-4 timer. Fedtet skal dække lårene. Hvidløg smager fantastisk efter kogning i andefedtet. Temperaturen må ikke være for høj. Efter kogning/konfitering afkøles lår og fedt. Hældes på glas eller krukke, så lårene er helt dækket. Kan spises efter et par dage. Kan opbevares i krukke under fedtet og i køleskab i min. 1 mdr. Ofte længere.
- (Confiteret andelår på dåse) Du kan slippe for besværet med selv at confitere lårene ved at købe dem på dåse – ofte af glimrende kvalitet. Fx confiteret andelår fra Letz
- Tilberedning af Confit de Canard – hjemmelavet eller fra dåse
- Konserveringsfedtet fjernes. Lårene brunes i ovn v. 25-30 min. v. 200C til de er let sprøde. Evt. grill til sidst. Husk at overhælde med andefedtet undervejs. Spises med grøn salat med nødder og æbler og stegte rodfrugter i andefedt (gulerødder, selleri, pastinak, kartofler mm.). Fif: Køb også lårene efter jul – de er altid på tilbud. Gem evt. fedtet fra juleanden.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter