Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Confit de Canard

Confit de Canard

Hvordan laves Confit de Canard?
Køb 7-8 andelår og andefedt på glas eller dåse.
Andelår gnides m. salt, sukker, peber og lidt enebær og stilles i køleskab 24 timer. Dup saften af kødet. Fjern krydderierne. Varm andefedtet langsomt op.
Koges stille og roligt i andefedt m. masser af hvidløg, løg og rosmarin 3-4 timer. Fedtet skal dække lårene. Hvidløg smager fantastisk efter kogning i andefedtet. Temperaturen må ikke være for høj.
Efter kogning/konfitering afkøles lår og fedt. Hældes på glas eller krukke, så lårene er helt dækket. Kan spises efter et par dage. Kan opbevares i krukke under fedtet og i køleskab i min. 1 mdr. Ofte længere.
 
Confiteret andelår på dåse
Du kan slippe for besværet med selv at confitere lårene ved at købe dem på dåse – ofte af glimrende kvalitet. Fx Confit de Canard
 
Tilberedning af Confit de Canard – hjemmelavet eller fra dåse
Konserveringsfedtet fjernes. Lårene brunes i ovn v. 25-30 min. v. 200C til de er let sprøde. Evt. grill til sidst. Husk at overhælde med andefedtet undervejs. Spises med grøn salat med nødder og æbler og stegte rodfrugter i andefedt (gulerødder, selleri, pastinak, kartofler mm.).
 
Fif: Køb også lårene efter jul – de er altid på tilbud. Gem evt. fedtet fra juleanden.

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • 7-8 stk Andelår
  • 1 dåse/glas Andefedt
  • Salt
  • Sukker
  • Peber
  • Enebær
  • Hvidløg
  • Løg
  • Rosmarin
Sådan gør du
  1. (Lav selv de confiterede lår) Køb 7-8 andelår og andefedt på glas eller dåse. Andelår gnides m. salt, sukker, peber og lidt enebær og stilles i køleskab 24 timer. Dup saften af kødet. Fjern krydderierne. Varm andefedtet langsomt op. Koges stille og roligt i andefedt m. masser af hvidløg, løg og rosmarin 3-4 timer. Fedtet skal dække lårene. Hvidløg smager fantastisk efter kogning i andefedtet. Temperaturen må ikke være for høj. Efter kogning/konfitering afkøles lår og fedt. Hældes på glas eller krukke, så lårene er helt dækket. Kan spises efter et par dage. Kan opbevares i krukke under fedtet og i køleskab i min. 1 mdr. Ofte længere.
  2. (Confiteret andelår på dåse) Du kan slippe for besværet med selv at confitere lårene ved at købe dem på dåse – ofte af glimrende kvalitet. Fx confiteret andelår fra Letz
  3. Tilberedning af Confit de Canard – hjemmelavet eller fra dåse
  4. Konserveringsfedtet fjernes. Lårene brunes i ovn v. 25-30 min. v. 200C til de er let sprøde. Evt. grill til sidst. Husk at overhælde med andefedtet undervejs. Spises med grøn salat med nødder og æbler og stegte rodfrugter i andefedt (gulerødder, selleri, pastinak, kartofler mm.).   Fif: Køb også lårene efter jul – de er altid på tilbud. Gem evt. fedtet fra juleanden.