
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- Kalveklump, Kalvelårtunge eller kalvekam
- Ansjoser
- Tun
- kapers fra Pantelleria
- Mayo
- Øko citron
- salt og peber
Sådan gør du
- (Kødet) Ca. 1 kg koges stille og roligt i en fond med grøntsager, krydderurter, lidt hvidvin og hele peberkorn ca. 30 min. Du kan evt. brune kødstykket først i gryde eller på pande. Pakkes i husholdningsfilm og lægges i køleskab natten over. Skæres i tynde, tynde skiver. Frys evt. stykket et par timer først, så er det nemmere at skære.
- (Saucen) 3 pasteuriserede æggeblommer køres seje med lidt salt. Herefter olivenolie lidt af gangen, så det giver en fin, lidt tyk mayo. Smag til med citronsaft. Blend ca. 200 g tun i topkvalitet fra dåse, 2 spsk. kapers og 4 modnede ansjosfiletter. Bland mayo i og smag til med peber og citronsaft. Tilpas de angivne mængder efter personlig smag. Som regel ikke nødvendigt med salt, da ansjoserne salter fint.
- De tynde kødskiver lægges i en cirkel på tallerkenen og tunmayonaisen i midten.
- Anden anvendelse af saucen Fint til halve hårdkogte æg, til koldt fjerkræ mm.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter