Den ultimative ansjos fra lolin
På anbefaling af den legendariske restaurant El Bulli, har vi fundet den ultimative ansjos i Cantabria hos familiefirmaet Lolin i Castro Urdiales. Lolin anvender kun ansjoser fra det Cantabriske hav (Biscayen). Ansjoser fra det Cantabriske hav er en specialitet, og det er her man finder de bedste ansjoser - oceaner væk fra de billigere og ofte ret salte italienske.
De små lækre ansjoser fanges af lokale både, modnes hele i salt i 12 mdr, inden de finpudses, vaskes og håndfileteres, kommes i olivenolie og lægges i dåse af damer med hvide hatte, der sidder i snorlige rækker.
Testvinder med topkarakteren 6 stjerner i Berlingske:
Søren Frank: Denne synes jeg er den bedste. Det er pæne rødlige fileter, møre med perfekt bid. Det knaser ikke, der er ikke en masse ben i, og saltniveauet er behageligt, mens smagen er mild med masser af umami. Jeg tror, det er Lolin, som jeg har spist mange dåser af gennem tiden.
Søren Damm: Ja, der er virkelig balance i tingene. De er en tand mere raffinerede end fireren, som er meget voldsom i sin umami. Jeg kan ikke rigtigt finde nogen problemer og har svært ved at tro, at du kan få en bedre snack-ansjos.
Fin omtale i Femina - Anne-Sophie Lahme, Madspotter
"Åh, ansjos! Kan man have en yndlingsfisk? Hvis ja, så er min ansjoser, for de fede små fisk giver god smag til saucer og dressinger og gør en kedelig grøntsagspasta meget mere spændende. Ansjoserne fra Lolin kommer fra Spanien og er en sand delikatesse." Anne-Sophie Lahme, Madspotter, Femina.dk
Opbevares på køl, da ansjoserne ikke er varmebehandlet.
Nettovægt: 50g - Drænet vægt: 30g