
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- ½ Tahiti vaniljestang
- 250 g økologisk rørsukker
- 200 g økologisk smør
- 200 g 70% Tobago Chokolade
- 4 hele økologiske æg
- 50 g økologisk hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 50 g økologisk kakaopulver
- 150 g afdryppede Griottines kirsebær
Sådan gør du
- Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen og arbejd vaniljekornene ind i en spiseskefuld af sukkeret.
- Pisk blødt smør, sukker og vanilje ti en lys og luftig creme.
- Smelt chokoladen over sagte varme, gerne vandbad.
- Bland mel, kakao og bagepulver sammen og stil klar sammen med en tør sigte.
- Kirsebær afdryppes (gem væsken) og vendes med en anelse mel.
- Med dejskraber vendes smeltet chokolade i smørcremen med bløde foldende bevægelser.
- Melblandingen vendes i, efterfulgt af æggene, et ad gangen, til ensartet og klumpefri luftig dej.
- Kirsebær vendes i og dejen vendes forsigtigt i en form. Ca 25 x 25 cm eller måske en lille springform. Smør formen eller brug bagepapir.
- Bages ved 180 grader i ca 40 minutter.
- Efter ca 5-10 minutters afkøling bades kagen med saft fra Griottines kirsebærrene.
- Serveres med toppe af iskoldt flødeskum og et Griottines kirsebær på toppen.
Vinanbefalinger
3 af 8
Lignende opskrifter