

Polynesisk vanilje Bora Bora Grand Cru (1 stang) ca. 17-20 cm
Store vaniljestænger - vægt cirka 9-10 gram. 17-20 cm.
Den gærede og tørrede bælg af den klatrende orkidé. Sød, rig og kompleks aroma og smag. Bred anvendelse. Til de søde sager. Især Ris á la Mande, vaniljeis og æbledesserter. Også fin som pift til fiskesuppen og som et eksotisk krydderelement til skaldyr og kraftig fisk! Skallen hakkes og kommes i sukker og I har det fineste vaniljesukker efter blot et par dage!
Næstefter safran er vanilje verdens dyreste krydderi. Vaniljeplanten er en i orkidéfamilien og er svær og arbejdskrævende at dyrke. Transformationen fra en grøn nyshøstet bønne til en vaniliestang er også omstændelig. Fra bestøvning til vaniljen forlader plantagen skal hver enkelt bønne håndteres ca 80 gange.
Vanilje findes i en del forskellige varianter. Den mest almindelige er 'Bourbon'-vanilje mens den langt mere komplekse Tahiti-vanilie kun udgør under 10 % af verdens samlede vanilieproduktion. Den vokser vildt i Mexico og der er en bestemt slags bi, der bestøver vaniljeplanten men i 1850 var der en slave på la Réunion (île Bourbon) der fandt ud af hvordan man kunne håndbestøve vanilje og vejen var derfor banet for dyrkning af vanilje i tropiske områder.
Bora Bora Grand Cru ved Tahiti bliver år efter år kåret som verdens bedste vanilie. Det er Grade A gourmet-kvalitet; dvs. lange og fede med et vandindhold på minimum 30%.
En ægte terroir-vanilie der ud over vanilie har aromaer af tropisk, vulkan-jordbund, svesker, lakrids og chokolade.
Flaskestørrelse | Madvarer |
---|---|
Preorder | Nej |