

Arbois Savagnin, Rijckaert
Lavet på ren Savagnin fra marker i Savagnin - gæret og modnet på fad i 12 måneder.
Intens duft med noter af hasselnødder, citrus og comté-ost. Fyldig i smagen med høj syre og lang eftersmag.
Særlig vvelegnet til mad med godt brug af smør/fløde. Klarer både fisk, skaldyr og lyst kød som gris eller kylling. Helt perfekt til karakterfulde komælksoste som Beaufort, Comté og Mont d'Or.
Producent | Jean Rijckaert, Jura |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Savagnin |
Appellation/underområde | Arbois |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost |
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for kommercielle stil både mht. vinifikation og markedsføring og gik sine egne veje. Rijckaert er eksponent for en fast, personlig stil med vægt på koncentration, mineralitet og friskhed, der reflekterer...
Jean Rijckaert, Jura
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for...

As with all wines from this producer, this was fermented using natural yeasts. It is a well-balanced wine, ripe with white fruits, acidity and touches of peach. A toasty edge from the wood aging suggests the wine could age.

