

Arbois Chardonnay, Jean Rijckaert
Lavet på ren Chardonnay fra Jura - nærmere betegnet Arbois. Høstet i hånden og vinificeret uden tilsætning af gær. Vinificeret og lagret på brugte fade.
Fin Chardonnay med let fedme, diskret røgkarakter, hasselnød og citrus. Flot balance mellem fylde og friskhed.
Et fantastisk alternativ til hvid Bourgogne til næsten alle retter, hvor der er smør eller ost i saucen.
Producent | Jean Rijckaert, Jura |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Chardonnay |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr |
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for kommercielle stil både mht. vinifikation og markedsføring og gik sine egne veje. Rijckaert er eksponent for en fast, personlig stil med vægt på koncentration, mineralitet og friskhed, der reflekterer...
Jean Rijckaert, Jura
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for...
