Ren Savagnin lagret ca 18 mdr. på gamle barriques.
Kompleks næse med elementer af nødder, citrus og en antydning af flødekaramel. Vinen er tør og smagen er intens med nogen fedme og ret høj syre. Lang eftersmag.
Meget madegnet. Gerne til mad med godt brug af smør/fløde. Klarer både fisk, skaldyr og lyst kød som gris eller kylling. Helt perfekt til karakterfulde komælksoste som Beaufort, Comté og Mont d'Or. Perfekt vin til ostefondue.
Specifikationer
Producent
Jean Rijckaert, Jura
Vintype
Hvidvin
Druesort
Savagnin
Anmeldelser badgets
Jyllandsposten - 91 P.
Appellation/underområde
Côte de Jura
Lagring
Små fade
Servering fra
10°
Servering til
12°
Alkohol
13%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost
Preorder
Nej
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for kommercielle stil både mht. vinifikation og markedsføring og gik sine egne veje. Rijckaert er eksponent for en fast, personlig stil med vægt på koncentration, mineralitet og friskhed, der reflekterer...
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for...
Frisk citrus, kalk, mineraler, krydderurter; en vis fedme vågner her med tid, meget bedre på dag 2 og 3; smuk vin i en meget ren stil.
- Niels Lillelund
90 p. JP (årgang 2014)
En mild, civiliseret udgave af savagnin; en anelse røget, eksotisk, semioxideret med noter af stødt æble. Vokser meget med ilt.
- Niels Lillelund