

Savagnin Les Sarres Cotes du Jura, Rijckaert
Ren Savagnin lagret ca 18 mdr. på gamle barriques.
Kompleks næse med elementer af nødder, citrus og en antydning af flødekaramel. Vinen er tør og smagen er intens med nogen fedme og ret høj syre. Lang eftersmag.
Meget madegnet. Gerne til mad med godt brug af smør/fløde. Klarer både fisk, skaldyr og lyst kød som gris eller kylling. Helt perfekt til karakterfulde komælksoste som Beaufort, Comté og Mont d'Or. Perfekt vin til ostefondue.
Producent | Jean Rijckaert, Jura |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Savagnin |
Appellation/underområde | Côte de Jura |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Gemmepotentiale fra | 2020 |
Gemmepotentiale til | 2028 |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost |
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for kommercielle stil både mht. vinifikation og markedsføring og gik sine egne veje. Rijckaert er eksponent for en fast, personlig stil med vægt på koncentration, mineralitet og friskhed, der reflekterer...
Jean Rijckaert, Jura
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for...
