Lavet på 100 % Savagnin fra gamle vinstokke. Høstet i hånden, gæret naturligt på fade og derefter lagret to år på brugte fade med fint bundfald.
Fyldig og intens vin med aromaer af melon, fersken, citrus samt nødder og ristede noter fra lagringen sur lie. Fyldig og dyb i smagen med fasst syre og flot længde.
Klarer kraftigt smagende retter - gerne hvor ost eller fløde spiller en rolle. Fin til retter med svampe.
Specifikationer
Producent
Jean Rijckaert, Jura
Vintype
Hvidvin
Druesort
Savagnin
Anmeldelser badgets
Jyllandsposten - 92 P.
Appellation/underområde
Arbois
Lagring
Store fade
Servering fra
10°
Servering til
12°
Alkohol
13%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost
Preorder
Nej
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for kommercielle stil både mht. vinifikation og markedsføring og gik sine egne veje. Rijckaert er eksponent for en fast, personlig stil med vægt på koncentration, mineralitet og friskhed, der reflekterer...
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for...
Domaine Rijckaert laver virkelig sexet, frisk og koncentreret savagnin fra gamle stokke, og den løber faretruende let sydover. Stilistisk minder den om velskabt maconnais med superstringent syre. Ajourført og bredt ap...
Domaine Rijckaert laver virkelig sexet, frisk og koncentreret savagnin fra gamle stokke, og den løber faretruende let sydover. Stilistisk minder den om velskabt maconnais med superstringent syre. Ajourført og bredt appellerende savignin med andre ord. Den har en lækker, ristet næse med brunet smør, kærnemælk, ananas, stødt æble, hø og hasselnøddedrys på crème anglaise. God dybde her, kræfterne er velproportionerede og harmoniske. Vinen trykker godt til midt på tungen, den er rig på ekstrakt, den har en bittersød, let tannisk dimension kørende, og finalen er varm og righoldig.
- Morten Bundgaard
91 p. JP (årgang 2016)
Væsentlig fyldigere og rundere end lillebror, skønt den er yngre; mineralske noter, semioxideret stil, citrus, stødt æble og noter af eksotisk frugt. Lækker og indsmigrende
- Niels Lillelund