Rijckaerts eneste rødvin fra Jura. Lavet på ren Poulsard fra jernholdig, rød jordbund. Høstet i hånden og gæret naturligt. Modnet på stål og store fade.
Sart i farven - duft af ribs, tomat, salvie. Læskende frisk med meget lavt tanninniveau og høj syre.
Drikkes afkølet som en hvidvin. Til lyst kød - krydret med Middelhavskrydderier.
Specifikationer
Producent
Jean Rijckaert, Jura
Vintype
Rødvin
Druesort
Poulsard
Anmeldelser badgets
Jyllandsposten - 5 stjerner, Jyllandsposten - 91 P., Test vinder
Appellation/underområde
Arbois
Lagring
Stål
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
12,5%
Velegnet til
Fjerkræ, Flyvende vildt
Preorder
Nej
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for kommercielle stil både mht. vinifikation og markedsføring og gik sine egne veje. Rijckaert er eksponent for en fast, personlig stil med vægt på koncentration, mineralitet og friskhed, der reflekterer...
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for...
”Petillant” (let boblende, prikkende på tungen), frisk rød frugt, syre, glæde, sødme bagved. Let kalket udtryk. Smager godt allerede, men vil nok vinde ved at falde lidt til ro.
- Niels Lillelund
5 stjerner og Bedste Køb, Børsen (årgang 2022)
Frisk mineralsk næse med krydderurter. Elegant levende syrlig smag med frisk frugt og delikat bitterhed
- Ole Troelsø