Lavet på Chardonnay fra gamle stokke i Macon. Høstet i hånden og modnet på brugte fade.
Klassisk aroma af citrus og et let strejf af fad. Relativt let men meget vellavet hvid Bourgogne der trykker på alle de rigtige knapper. Frisk og mineralsk med en lille fedme.
Skøn vin til retter med fisk og skaldyr samt til lette retter med kylling.
Specifikationer
Producent
Jean Rijckaert, Jura
Vintype
Hvidvin
Druesort
Chardonnay
Anmeldelser badgets
Berlingske tidende - 4 stjerner
Lagring
Små fade
Servering fra
8°
Servering til
10°
Alkohol
13%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ
Preorder
Nej
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for kommercielle stil både mht. vinifikation og markedsføring og gik sine egne veje. Rijckaert er eksponent for en fast, personlig stil med vægt på koncentration, mineralitet og friskhed, der reflekterer...
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for...
Frisk næse med noter af grønne æbler, citrusfrugt, hvide blomster og et let strejf af smør og hasselnød.
Sprød og livlig med flot syre, saftig frugt (citrus, æble, pære) og en let cremet tekstur. Elegant mineralitet ...
Frisk næse med noter af grønne æbler, citrusfrugt, hvide blomster og et let strejf af smør og hasselnød.
Sprød og livlig med flot syre, saftig frugt (citrus, æble, pære) og en let cremet tekstur. Elegant mineralitet i eftersmagen, der giver vinen en raffineret længde. Super alsidig – oplagt til skaldyr, fisk, fjerkræ eller blot som et glas i godt selskab.
Fantastisk value for money allround hvidvin.
4 stjerner Berlingske (årgang 2023)
Relativt rig og frugtig med tutti frutti-agtige noter.
- Søren Frank