
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- ca. 500g faste kartofler, gerne asparges eller nye danske
- 3 æg
- 1 bundt persille, finthakket
- 1 bundt purløg, finthakket
- Fleur de sel
- Malabar peber
- 2 dåser ansjoser
- Vinaigrette
- 1 spsk. dijon sennep
- 6 spsk. spsk rødvins- eller hvidvinsvinaigre
- 1-1/2 dl. olivenolie fra Alziari
- 1 lyst løg, halveret og snittet i tynde skiver
Sådan gør du
- Kog kartoflerne møre. Med eller uden skræl skæres de i skiver på 3-4 mm. Holdes lune.
- Æggene hårdkoges ca. 9 min, køles straks af i koldt vand, så undgås sørgerande. Pil æggene, hak dem fint eller mos dem med bagsiden af en gaffel, så stykkerne bliver forskelligartede.
- I en skål blandes dijonsennep, salt og peber, vinaigre og røres, til saltet er opløst. Dernæst tilsættes olivenolie og der røres til en homogen masse.
- Tilsæt det fintsnittede løg, og lad det marinere i dressingen, så forsvinder den voldsomme fornemmelse af rå løg.
- Læg kartoffelskiverne op på tallerkener. Start udefra og ind mod midten, så skiverne dækker tallerkernen undtagen fanen. Fordel ca. 2/3 af vinaigretten ud over kartoflerne, dernæst hakket hårdkogt æg. Drys med purløg og persille og dryp resten af dressingen over kartoflerne. Slut af med en buket brøndkarse i midten. Fordel ca. 4-5 små ansjoser rundt på salaten.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter