
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 2 ribeye bøffer á 300-350 g
- 1 knoldselleri
- 2 spsk. vild madagascarpeber
- 2 spsk. finthakket persille
- 1 dl. portvin
- 1 dl. rødvin
- olivenolie
- 1 finthakket løg
- 5 dl. oksebouillon
- lidt smør til stegning
- 1 fed finthakket hvidløg
Sådan gør du
- Skær skrællen af sellerien og smør den med olivenolie, vend sellerien i rigeligt havsalt og pak den ind i flere lag stanniol. Bag 2 timer ved 160 grader og børst derefter det overskydende salt af.
- Sautér løget i lidt olie i en gryde, tilsæt rødvin og portvin og lad det koge ind. Tilsæt boullonen og kog yderligere ind, til saucen bliver tykkere. Tilsæt madagascarpeber og smag til.
- Krydr bøfferne kraftigt med havsalt og peber og brun dem af på en meget varm pande i olie og klaret smør. Fordel herefter hvidløget ud over bøfferne og sæt i en 180 grader varm ovn 6-10 min. Tag dem ud og lad dem trække i 15 min.
- Skær fire aflange blokke af sellerien og brun dem i lidt smør på en pande. Gev dem derefter 6-8 min i ovnen. Drys med persille og salt.
- Hæld kødsaften fra bøfferne over i saucen og skær bøfferne i skiver.
- Anret kød og selleri på fire tallerkener og fordel lidt sauce ud over kødet.
- Servér evt en grøn salat eller en tomatsalat til.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter