Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Ribeye med madagascarpeber og bagt selleri

Ribeye med madagascarpeber og bagt selleri

Køb oksekød i en god kvalitet. Vi handler med Murray Grey oksekød fra Urup Dam, spørg din lokale Bichel om Ribeye er på lager.

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • 2 ribeye bøffer á 300-350 g
  • 1 knoldselleri
  • 2 spsk. vild madagascarpeber
  • 2 spsk. finthakket persille
  • 1 dl. portvin
  • 1 dl. rødvin
  • olivenolie
  • 1 finthakket løg
  • 5 dl. oksebouillon
  • lidt smør til stegning
  • 1 fed finthakket hvidløg
Sådan gør du
  1. Skær skrællen af sellerien og smør den med olivenolie, vend sellerien i rigeligt havsalt og pak den ind i flere lag stanniol. Bag 2 timer ved 160 grader og børst derefter det overskydende salt af.
  2. Sautér løget i lidt olie i en gryde, tilsæt rødvin og portvin og lad det koge ind. Tilsæt boullonen og kog yderligere ind, til saucen bliver tykkere. Tilsæt madagascarpeber og smag til.
  3. Krydr bøfferne kraftigt med havsalt og peber og brun dem af på en meget varm pande i olie og klaret smør. Fordel herefter hvidløget ud over bøfferne og sæt i en 180 grader varm ovn 6-10 min. Tag dem ud og lad dem trække i 15 min.
  4. Skær fire aflange blokke af sellerien og brun dem i lidt smør på en pande. Gev dem derefter 6-8 min i ovnen. Drys med persille og salt.
  5. Hæld kødsaften fra bøfferne over i saucen og skær bøfferne i skiver.
  6. Anret kød og selleri på fire tallerkener og fordel lidt sauce ud over kødet.
  7. Servér evt en grøn salat eller en tomatsalat til.