





Crozes-Hermitage Georges, Domaine les Bruyeres
Ren og saftig Crozes-Hermitage lavet på ren Syrah fra ca 30 år gamle vinstokke. Høstet og sorteret i hånden. Vinificeret i beton med fuld afstilkning og uden tilsætning af gær. Halvdelen af vine er lagret 12 måneder på gamle barriques mens halvdelen er lagret på cementtank.
Duft af brombær, blomme, viol og bacon. Tæt i smagen med godt syrebid - lang og ren eftersmag.
Velegnet til retter med lam, gris eller okse. Giv vinen et 3-5 års lagring fra høsten og den udvikler mere animalske noter, der matcher vildt rigtig godt.
Producent | Domaine les Bruyeres - David Reynaud, Crozes-Hermitage |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Syrah |
Anmeldelser badgets | Renelangdahl.com - 95 p, Vinous - 94 P. |
Appellation/underområde | Crozes-Hermitage |
Gemmepotentiale | 8-12 år fra høståret |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Anbefalinger | Bichel klassiker |
Preorder | Nej |
David Reynaud på Domaine les Bruyères er en biodynamisk topproducent i Crozes-Hermitage. Familien solgte tidligere frugten til cooperativet i Tain, men siden 2001 har David selv markedsført vinene.
Ejendommen består af 15,5 ha i Crozes-Hermitage og 4,5 ha i bakkerne uden for appellationen. Derudover driver de 8 ha, der ejes af en barndomsven. Det meste af vinmarksarealet er dækket af Syrah, men der dyrkes også Marsanne og Roussanne til hvid Crozes samt en smule Viognier og Merlot, der bruges til IGP-vin.
Det meste markarbejde laves i hånden, og ved høsten foretages de...
Domaine les Bruyeres - David Reynaud, Crozes-Hermitage
David Reynaud på Domaine les Bruyères er en biodynamisk topproducent i Crozes-Hermitage. Familien solgte tidligere frugten til cooperativet i Tain, men siden 2001 har David selv markedsført vinene.
Ejendommen består af 15,5 ha i Crozes-Hermitage og 4,5 ha i bakkerne uden for appellationen. Derudover driver de 8 ha, der ejes af en barndomsven. Det meste af vinmarksarealet er dækket ...

Syrah gæret på betontank og lagret 50/50 på amfora/beton og brugte foudres. 13 % og fremstillet på økologisk dyrkede druer. Fantastisk næse! Sort, rød, frisk og dyster, kødelig og bærpræget. Kompleks, sammensat, men først og fremmest lokkende. Vild duft med røget paprika, guajillo-chili, chipotle og små tyttebær, plus drys fra safran og så kommer smagen. Tungen rammes af burgundisk sour struktur initialt, men den breder sig ud, bider let i gummerne, udtørrer pikant, men holder sin røgprægede syrligtsøde hindbærtone og lys ristede kaffe i midtsmagen. Ultrapeberkrydret i eftersmagen, sechuanpeber, batak og timur peber, nærmest bittercitruspeber. Helt vildt saftig i eftersmagen. Fremragende, ikke mindst til prisen. Jeg er helt vild med den.


Saturated ruby. Mineral- and smoke-accented blackberry and cherry aromas pick up floral and exotic spice nuances as the wine stretches out. Juicy and energetic on the palate, offering vibrant, appealingly sweet and sharply focused red and dark fruit preserve and salty olive flavors, with a touch of candied violet. The spicy note recurs on an impressively long, pliant finish featuring polished tannins and a strong floral note. - Josh Raynolds


Helt vidunderlig og ikke mindst autentisk duft af sorte oliven, brombær, kernemælk, røget bacon og hårvand på den überfede måde. Masser af friskhed i smagen, der oser af mundrensende og næsten smertende intens syre og som toppes op af et lille viff af brændt granit. Læg dertil en dejlig lav alkohol 12,5% og en let bitterhed i afslutningen. Mmm – I like it ….



Stram, præcis, meget autentisk med udpræget frisk, mørk frugt, oliven, diskrete noter af bacon; klassisk nord-Rhône, stram, præcis. Overlegen ledsager til lammet, den passer som osten til drammen, som det hedder i den gamle vise. - Niels Lillelund


Guld røgelse og myrraskær. Sikke en næse.Syrah, cool syrah, cool nord, cool crozes hermitage og bragende lækker. Hylende hindbær, grønne oliven med citron, salami og de elskelige hvide liljer. Crozes kan være rustik, og den kan være poppet, men det her smager nærmest af côte rotie. Den er vinificeret på betontank og har lagret delvis på beton og gamle brugte fade, så den køligt dyrkede syrah får lov at skinne. Den holder sin friskhed på trods af 14 %, men det er som bekendt heller ikke særlig meget alkohol for en moderne syrah. Velstyret, meget lokalitetspræget, klassisk og alligevel med moderne forståelse for tanninstrukturens modenhed. Crozes kan noget andet end Hermitage, men også lidt det samme. - René Langdahl



Krydret næse i frisk, kølig og rig stil tilsat figenfrugt, medicin, tobak, grønne krydderurter og engelsk lakrids. Betydelig detaljerigdom og afdæmpet sødme. Eg med et lettere ristet udtryk og med mærkbar alkohol. Sødmefuld og delikat vin med stor aromarigdom og blød, men intens tannin. Saftig, kultiveret, givende og med flot fylde og styrke. Ambitiøs og vellykket


Se, det er crozes lige efter mit hoved. Vældig generøs og herligt flæsket karakter, der afspejler den rige årgang. Frugten har både dybde, længde og balance. Og et labert saftigt anstrøg. Fuld af flæsk, peber og lakridspibe, bacon og blåbær. Brombærcoulis, kamfer og viol. Tæt, koncentreret, livlig, varmblodig. Masser af bid og nerve her og harmonisk tannin. Reynauds vine virker i stadig bedre form år efter år. - Morten Bundgaard
Dark violet. Pungent dark berry, cherry and licorice scents are sharpened by black pepper and mineral flourishes. Fleshy blackberry and bitter cherry flavors turn sweeter with air and pick up a smoky nuance on the back half. Finishes spicy, supple and quite long, displaying rounded tannins and building florality. - Josh Raynolds



Brilliant magenta. Intense black and blue fruit, peony and cracked pepper aromas, along with a smoky bacon quality that builds as the wine opens up. Energetic blueberry and black raspberry flavors show sharp delineation and lift thanks to a spine of juicy acidity. Delivers a solid punch of flavor but comes off lithe and finishes with bright, mineral-driven persistence and just a hint of supple tannins.


Delicious charred beef and pepper aromas plus generous, fragrant primary fruit. Superb elegance and stylishness on the palate with the most delicious blackberry juice on the finish. An absolute delight. - Richard Hemming MW




Brilliant violet. An expansive bouquet evokes fresh black raspberry and blueberry, incense, violet and smoky minerals. Palate-staining red and dark berry liqueur flavors are energized by lively mineral and spice qualities that build slowly with air. Delivers a suave combination of power and finesse and betrays no rough edges. Finishes on a subtly tannic note, displaying excellent focus, lingering florality and bright mineral cut. - Josh Raynolds


Ungdommelig Crozes Hermitage med animalsk næse med noter af cedertræ og tobak, brombær, peber og kaffe i munden og pæn lang eftersmag med subtilt præg af vanilje. En rigtig flot vin, som formentlig vil blive endnu bedre med nogle års lagring.

