


Bordeaux Superieur Leroy-Beauval
Lavet overvejende på Merlot suppleret med lidt Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc fra ejendommens bedste marker. Alkoholisk gæring på cement, malolaktisk på fad og derefter er vinen lagret efterfølgende på samme fade i et år.
Fyldig duft domineret af brombær og solbær suppleret af engelsk lakrids og letrøgede noter fra fadet. Flot moden frugt i smagen balanceret af en frisk syre og et fint tanninbid - lang eftersmag.
God madvin! Prøv den til lammekoteletter med skysauce. God også til både oksekød, kalvekød eller gris. Hvis tålmodigheden er til det, så drik vinen 6-8 år gammel.
Producent | Chateau Leroy-Beauval, Bordeaux |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Merlot |
Anmeldelser badgets | Vinous - 92 P. |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 15° |
Servering til | 17° |
Alkohol | 15% |
Velegnet til | Gris, Lam, Oksekød |
Chateau Leroy-Beauval ligger i Cameyrac, en lille by beliggende lige øst for Bordeaux by på vej mod Libourne. Ejendommen er bygget i 1780 og blev i 1970'erne købt af ægteparret Stéphanie og Alexandre Leroy, der har renoveret slottet gennemgribende og har sigtet efter den højest mulige kvalitet i vinproduktionen.
Der er 38 ha vinmark der dyrkes efter økologiske principper med henblik på at blive certificeret efter Terra Vitis-principperne, der går på bæredygtighed både i forhold til miljø, mennesker og kvalitet. Arbejdet mod økologisk certificering startet i 2020.
Stéphane...
Chateau Leroy-Beauval, Bordeaux
Chateau Leroy-Beauval ligger i Cameyrac, en lille by beliggende lige øst for Bordeaux by på vej mod Libourne. Ejendommen er bygget i 1780 og blev i 1970'erne købt af ægteparret Stéphanie og Alexandre Leroy, der har renoveret slottet gennemgribende og har sigtet efter den højest mulige kvalitet i vinproduktionen.
Der er 38 ha vinmark der dyrkes efter økologiske principper med henblik ...

The 2020 Leroy-Beauval is terrific. Deep, inky and full of flavor, it packs a huge punch. Blackberry jam, chocolate, grilled herbs, lavender and licorice infuse the 2020 with character and depth, but even so, it retains impressive energy through to the finish. - Antonio Galloni



Rød bordeaux til 165 kr. slår den til 795 kr. Vinen, der scorede højest, var 2019 Leroy Beauval fra den meget beskedne appellation Bordeaux Superieur. Det lyder flot, at vinen er superiør, og det var den smagsmæssigt, men rent teknisk er den inferiør i forhold til områdets fornemme vine. Fyldig, intens og frisk næse. Moden, mørk smag med lækker frugt. - Ole Troelsø



The 2020 Leroy-Beauval is terrific. Deep, inky and full of flavor, it packs a huge punch. Blackberry jam, chocolate, grilled herbs, lavender and licorice infuse the 2020 with character and depth, but even so, it retains impressive energy through to the finish. - Antonio Galloni


Fyldig og yderst flot højrebreds Bordeaux domineret af merlot. Masser af brombær, mocca, tobak og vanilje i smagen. Den høje alkohol flot integreret og et eksempel på der findes små skatte i Bordeaux der er til at betale. Bravo! - Thomas Rydberg


Masser af luksusfad, sødme, tobak, solbær. Smager dyrere, end den er – klassisk venstrebred-stil. Bør klart drikkes til det røde kød, og sødmen fra den meget modne frugt hjælper den godt på vej her. - Niels Lillelund



Very deep purple-black colored, the 2019 Leroy-Beauval hits the ground running with bold notes of prunes, baked black cherries and boysenberries with touches of licorice, cedar chest, hoisin and espresso. The big, concentrated, full-bodied palate (15% alcohol) is jam-packed with black fruit preserves, framed by plush tannins and just enough freshness, finishing long and spicy. - Lisa Perotti-Brown


The 2019 Leroy-Beauval is a lush, heady wine. Blackberry jam, bittersweet chocolate, licorice and dark spice notes are all given an extra kick of richness in this sumptuous, flamboyant Bordeaux. There is no shortage of immediacy or voluptuousness here; that much is clear. The blend is 60% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon and 10% Cabernet Franc. - Antonio Galloni



The 2018 Leroy-Beauval is a blend of 70% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon and 5% Cabernet Franc and was aged for 12 months in French oak barrels, 100% of which are new. Deep garnet-purple colored, it opens with notes of baked black plums, blueberry pie and Black Forest cake with an undercurrent of cedar chest, dried Provence herbs and graphite. The full-bodied palate (15% declared alcohol) is jam-packed with black fruit preserves, framed by chewy tannins and plenty of freshness, finishing long with an invigorating herbal lift. - Lisa Perrotti-Brown


Laber Merlot-domineret vin i halvmoderne stil med koncentreret mørk blommet frugt med understrøm af kul, koks og kaffebønne. Rig og generøs som årgangen selv, hertil en frejdig syre, der giver balance og plads til de håndfaste tanninsvirp.


Meget mørk, dybrød. Dufter af mynte, grafit og chokolade. Især mynte fortsætter i smagen, som er ganske kølig, faktisk virkelig cool og ganske elegant med frugten i baggrunden. Rank vin med et stramt, tørt udtryk og et strejf af krydderurter til sidst. Fin balance, bliver bedre med ilt. 90 point.

