Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Hjemmelavet fransk rødkål fra Køkkenskolen i Provence

Hjemmelavet fransk rødkål fra Køkkenskolen i Provence

Godt alternativ til den klassiske danske rødkål. Ikke lige så sød og med en behagelig aromatisk krydret kant fra den vilde Madagascarpeber.

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • ½ rødkål – fintsnittet ca. ½ kg
  • 1 løg skåret i tynde skiver
  • Lidt smør eller andefedt
  • 5 spsk. balsamico
  • 2 ½ dl. rødvin
  • 1 dl. portvin
  • 1 spsk. honning
  • Lidt frisk ingefær i skiver
  • 1 lille kanelstang
  • Lidt timianblade
  • Salt
  • Vild peber fra Madagaskar (hele korn)
  • ½ æbler i tern
  • 5-6 svesker uden sten i tern
  • 8-10 tørrede abrikoser i tern
Sådan gør du
  1. Bland alle ingredienserne godt i en gryde undtagen æble, svesker og abrikoser. Lad rødkålsblandingen trække i ½ til 1 time.
  2. Blandingen koges i ca. 20-30 min. under låg. Æblestykkerne tilsættes og koges med i ca. 5 min. og inden servering varmes svesker og abrikoser i blandingen.
  3. Smag til med salt og peber evt. lidt mere balsamico. I Frankrig tilsættes rødkålen ofte kastanjer, og skulle der snige sig en anelse ribsgele i kålen, går det nok.