
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- ½ rødkål – fintsnittet ca. ½ kg
- 1 løg skåret i tynde skiver
- Lidt smør eller andefedt
- 5 spsk. balsamico
- 2 ½ dl. rødvin
- 1 dl. portvin
- 1 spsk. honning
- Lidt frisk ingefær i skiver
- 1 lille kanelstang
- Lidt timianblade
- Salt
- Vild peber fra Madagaskar (hele korn)
- ½ æbler i tern
- 5-6 svesker uden sten i tern
- 8-10 tørrede abrikoser i tern
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne godt i en gryde undtagen æble, svesker og abrikoser. Lad rødkålsblandingen trække i ½ til 1 time.
- Blandingen koges i ca. 20-30 min. under låg. Æblestykkerne tilsættes og koges med i ca. 5 min. og inden servering varmes svesker og abrikoser i blandingen.
- Smag til med salt og peber evt. lidt mere balsamico. I Frankrig tilsættes rødkålen ofte kastanjer, og skulle der snige sig en anelse ribsgele i kålen, går det nok.
Lignende opskrifter