
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 2 dobbelte svinekoteletter af ca. 500 g på ben – kalv kan også anvendes
- 2-3 store finthakkede skalotteløg
- 8-12 fed hvidløg i tynde skiver
- 2 citroner
- 1 bundt timianblade
- 12 salvieblade, groftskåret
- Olivenolie
- Frisk kværnet peber
- Garniture:
- 4 mellemstore courgetter
- 1 bundt persille, hakket
- Salt og peber
- Olivenolie
- 2 løg, halveret
- Sauce:
- 1 dl. Olivenolie
- 2-3 hvidløg, finthakket
- 1 dåse ansjosfileter
- 1 citron, saft og skal heraf
- 1 spsk. kapers, grofthakkede
- 1 persille, grofthakket
- 1 basilikum, grofthakket
- 2-3 tomater befriet for saft og kerner og skåret i små firkanter concassé
- frisk kværnet peber
Sådan gør du
- Tilberedning af sauce. Sauter hvidløgene i lidt olivenolie, til de bliver bløde. Tilsæt ansjoser og varm dem til de smelter. Tilsæt citronskal, saft, kapers og resten af olivenolien. Lige før serveringen tilsættes persille, basilikum og tomater. Det hele lunes let.
- Tilberedning af kød. Riv skallen af citronerne og fjern de hvide hinder og skær kødet i små stykker. Sauter løg og hvidløg i lidt olivenolie ved svag varme i lang tid, til de bliver helt bløde. Tilsæt de små citronstykker, og lad disse karamellisere sammen med løgene. Skær en lomme i svinekoteletterne, krydr med salt og peber og fyld blandingen i. Luk lommen med en grilltræpind.
- Steges på grill, grillpande eller alm. pande i ca. 8 min på hver side.
- Lad kødet trække i ca. 10 min.
- Tilberedning af garniture. Courgetterne skæres i store stykker og koges møre i vand uden salt. Hæld vandet fra og mos courgetterne med en gaffel, ikke for fint. Damp væden fra over blusset og smag til med salt og peber. Kom persillen og olivenolien i. Grill de halve løg ca 10 min på hver side.
- Anretning. Skær det i skiver som en côte de boeuf. Læg en stor spsk courgettemos på hver tallerken, dernæst grillet løg, skiver af kødet og saucen.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter