


Godello las Botas, Bodegas Mengoba
Nyhed fra Mengoba. Efter en tur i Jerez blev Gregory Perez interesseret i lagring under flor. Han spurgte, om han kunne købe et gammelt sherryfad - en såkaldt Bota. Han fik lov til at købe en 150 år gammel bota, som han har lagret noget godello af høj kvalitet på. Der udviklede sig flor oven på vinen lige som der gør på en fino-sherry. En bota rummer mellem 600 og 650 liter og de fyldes ikke helt op, så produktionen af denne vin er selvsagt yderst begrænset, og vi har været mere end heldige med at få 36 flasker til Danmark.
Meget elegant vin med fine noter af mandel, hasselnød, flødekaramel og citrus. Forfinet smag med udpræget umamielement og frisk syre. Anderledes og spændende vin.
En gastronomisk vin, der vil hæve de fleste retter til nye højder. På grund af vinens sjældenhed vil den dog nok oftest drikkes for sin egen skyld, men servér endelig lidt tapas til - ansjoser, Bellota-skinke, syltede artiskokker, grillet fisk, oliven eller salte mandler.
Producent | Bodegas Mengoba, Bierzo |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Godello |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Alkohol | 12,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr |
Bierzo ligger i den nordvestlige del af Spanien. Interessen for Bierzo er stigende, og som vinregion ser det lovende ud - der er lokale druesorter af høj kvalitet og de bedste vinmarker er veldrænede med skifer og granit i jordbunden; helt perfekt for at lave mineralske vine med karakter. Rødvinene i området bliver primært lavet på lokaldruen Mencia, der giver afbalancerede og frugtige vine. Bierzo er en meget ny appellation fra 1989 i det nordvestlige Spanien vest for Toro og Ribera del Duero. Klimaet er en blanding af det kølige og atlantiske, som du finder i Galicien, og det mere kont...
Bodegas Mengoba, Bierzo
Bierzo ligger i den nordvestlige del af Spanien. Interessen for Bierzo er stigende, og som vinregion ser det lovende ud - der er lokale druesorter af høj kvalitet og de bedste vinmarker er veldrænede med skifer og granit i jordbunden; helt perfekt for at lave mineralske vine med karakter. Rødvinene i området bliver primært lavet på lokaldruen Mencia, der giver afbalancerede og frugtige vine....

Modnet i sherryfade, hvilket bestemt kan både duftes og smages. I duften gær og karrynoter. Fortsætter i smagen med fersken, gule æbler, saltede og asiatiske krydderier og gærnoter. En spændende atypisk vin, der givet vil dele folk. Men jeg er fan!


There is one more non-DO white, the 2016 Mengoba Las Botas, which is the Mengoba white that, after 12 months in the oak foudre, matured in Sherry butt (bota) for around ten months. The unusual thing is that the barrels contained some 100 liters of the 2015 wine, so in reality, it's a mini-solera. The élevage in bota completely changed the aromatic profile of the wine and gave it nutty undertones, hints of spices and a tasty twist in the palate. It's very different, a white of strong personality with the fresh character of the base wine. 1,000 bottles - Luis Gutierrez


There is one more dry white produced in an original way, as the 2015 Mengoba Las Botas matured in Manzanilla "botas" from the winery Delgado Zuleta in Jerez, and therefore, there is some yeasty/flow influence. It was sourced from a vineyard in Cacabelos at 540 meters altitude (the same one used for the "Tinajas" and Godello Sobre Lías). After three months in oak foudre, part of the wine was transferred to two Sherry oak casks, where it matured for ten months, which provided clear notes of curry and yeasts and a special tastiness in the palate, reminiscent of the new unfortified whites produced in Jerez. Very original and tasty. The price might seem crazy, but it reflects the scarcity of this wine as only 920 bottles were filled in December 2016.

