Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Godello las Botas, Bodegas Mengoba

Anmeldelser

Nyhed fra Mengoba. Efter en tur i Jerez blev Gregory Perez interesseret i lagring under flor. Han spurgte, om han kunne købe et gammelt sherryfad - en såkaldt Bota. Han fik lov til at købe en 150 år gammel bota, som han har lagret noget godello af høj kvalitet på. Der udviklede sig flor oven på vinen lige som der gør på en fino-sherry. En bota rummer mellem 600 og 650 liter og de fyldes ikke helt op, så produktionen af denne vin er selvsagt yderst begrænset, og vi har været mere end heldige med at få 36 flasker til Danmark.

Meget elegant vin med fine noter af mandel, hasselnød, flødekaramel og citrus. Forfinet smag med udpræget umamielement og frisk syre. Anderledes og spændende vin.

En gastronomisk vin, der vil hæve de fleste retter til nye højder. På grund af vinens sjældenhed vil den dog nok oftest drikkes for sin egen skyld, men servér endelig lidt tapas til - ansjoser, Bellota-skinke, syltede artiskokker, grillet fisk, oliven eller salte mandler.

Specifikationer
Producent Bodegas Mengoba, Bierzo
Vintype Hvidvin
Druesort Godello
Lagring Små fade
Servering fra
Servering til 10°
Alkohol 12,5%
Velegnet til Fisk og skaldyr

Bierzo ligger i den nordvestlige del af Spanien. Interessen for Bierzo er stigende, og som vinregion ser det lovende ud - der er lokale druesorter af høj kvalitet og de bedste vinmarker er veldrænede med skifer og granit i jordbunden; helt perfekt for at lave mineralske vine med karakter. Rødvinene i området bliver primært lavet på lokaldruen Mencia, der giver afbalancerede og frugtige vine. Bierzo er en meget ny appellation fra 1989 i det nordvestlige Spanien vest for Toro og Ribera del Duero. Klimaet er en blanding af det kølige og atlantiske, som du finder i Galicien, og det mere kont...

Producenten

Bodegas Mengoba, Bierzo

Bierzo ligger i den nordvestlige del af Spanien. Interessen for Bierzo er stigende, og som vinregion ser det lovende ud - der er lokale druesorter af høj kvalitet og de bedste vinmarker er veldrænede med skifer og granit i jordbunden; helt perfekt for at lave mineralske vine med karakter. Rødvinene i området bliver primært lavet på lokaldruen Mencia, der giver afbalancerede og frugtige vine....

Læs mere