
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- Duer
- En håndfuld bacon
- Frisk timian
- Fintsnittede løg
- Fine svampe, fx kantareller, bøgehatte, karl johan. Frisk eller tørret hvis ingen friske.
- ½ fl. fornuftig rødvin
- ½ liter fløde
Sådan gør du
- Skovduer renses og krydres med salt og peber. Fyldes med krydderurter fx timian.
- Brunes i gryde med løg, lidt bacon stykker og svampe.
- Svampe tages op og ½ flaske rødvin tilsættes.
- Simrer i 30 minutter hvorefter låg fjernes, ½ liter fløde tilsættes – koger videre i 15 minutter.
- Saucen burde nu være reduceret lidt til passende konsistens. Ellers tages duer op og saucen reduceres yderligere.
- Svampe og duer lægges tilbage i saucen og varmes igennem inden servering. Garnér gerne med timian og frisk persille.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter