Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Skovduer med svampe

Skovduer med svampe

Skovduen er elegant fuglevildt, der går utroligt godt sammen med et glas god rød Bourgogne. Oversøiske alternative vil også matche det forholdsvist mørke kød.

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • Duer
  • En håndfuld bacon
  • Frisk timian
  • Fintsnittede løg
  • Fine svampe, fx kantareller, bøgehatte, karl johan. Frisk eller tørret hvis ingen friske.
  • ½ fl. fornuftig rødvin
  • ½ liter fløde
Sådan gør du
  1. Skovduer renses og krydres med salt og peber. Fyldes med krydderurter fx timian.
  2. Brunes i gryde med løg, lidt bacon stykker og svampe. 
  3. Svampe tages op og ½ flaske rødvin tilsættes.
  4. Simrer i 30 minutter hvorefter låg fjernes, ½ liter fløde tilsættes – koger videre i 15 minutter.
  5. Saucen burde nu være reduceret lidt til passende konsistens. Ellers tages duer op og saucen reduceres yderligere.
  6. Svampe og duer lægges tilbage i saucen og varmes igennem inden servering. Garnér gerne med timian og frisk persille.