Lavet på 65 % Mourvèdre, 25 % Cinsault og 5 % Grenache. Druerne høstes i hånden og er dyrkede uden brug af kemikalier. Gæret på cement og modnet på store fade (30-80 hl.) af eg i 18 måneder.
Domineret af mørke bær - brombær og solbær - med en underliggende note af modnet kød og en frisk myntetone. Faste tanniner og en lang eftersmag.
En vin, der i sin ungdom klarer kraftig mad, fx rødt kød med intens sauce eller retter med højt fedtindhold som confiteret and. Med alderen bliver vinen meget kompleks og udvikler en stor vifte af tertiære aromaer (skovbund, trøffel, modnet kød osv.)
Specifikationer
Producent
Chateau Canadel, Bandol
Vintype
Rødvin
Druesort
Cinsault
Anmeldelser badgets
Vinbladet - 92 P.
Lagring
Små fade
Servering fra
14°
Servering til
18°
Alkohol
14%
Velegnet til
Løbende vildt
Preorder
Nej
Bandol er den mest seriøse vinregion i Provence i sydfrankrig. Rosé fra Bandol er lys i farven og fyldig i smagen. Skal generelt drikkes unge, men det høje indhold af Mourvèdre i rosé fra Bandol gør, at de rent faktisk kan gemmes. Bandol er mest kendt for rødvinene, der er elegante og intense. Vinene har et langt liv, og bliver rigtig interessante efter 10-15 år.
Der har været dyrket vin på Canadel siden romertiden, da arkæologiske udgravninger på stedet har fundet en romersk villa med vinkælder og olivenpresse. Siden middelalderen har ejendommen bestået af en lille landsby med...
Bandol er den mest seriøse vinregion i Provence i sydfrankrig. Rosé fra Bandol er lys i farven og fyldig i smagen. Skal generelt drikkes unge, men det høje indhold af Mourvèdre i rosé fra Bandol gør, at de rent faktisk kan gemmes. Bandol er mest kendt for rødvinene, der er elegante og intense. Vinene har et langt liv, og bliver rigtig interessante efter 10-15 år.
Tung, mørk brombærfrugt med diskret sødmefuldhed, nydelig aromarigdom og med et lakridset præg. Vellykket brug af lidt ældre fad og med udmærket mineralitet. Udvikler sig flot i glasset. Smag med stor saftighed, betyd...
Tung, mørk brombærfrugt med diskret sødmefuldhed, nydelig aromarigdom og med et lakridset præg. Vellykket brug af lidt ældre fad og med udmærket mineralitet. Udvikler sig flot i glasset. Smag med stor saftighed, betydelig tæthed og dejlig renhed. Velstruktureret vin med klassisk og vellykket Bandol-udtryk. Givende, velafbalanceret og med ungdommelig charme, der lover godt.
91 p. Jyllands-Posten (årgang 2017)
Animalsk næse, den kræver et par timers ilt. Frugten er sød uden at være massiv, ganske indsmigrende. Nydeligt krydderi.
- Niels Lillelund
5 stjerner i JP (årgang 2015)
Bandol i det sydfranske. Rødvin med en overvægt af Mourvédre, der bestemt også er tannisk. Næsen er spicy af hængt vildt, mørke bær og timian. Og vel er det tannisk, men også elegant, saliverende og pivlækkert. Til hj...
Bandol i det sydfranske. Rødvin med en overvægt af Mourvédre, der bestemt også er tannisk. Næsen er spicy af hængt vildt, mørke bær og timian. Og vel er det tannisk, men også elegant, saliverende og pivlækkert. Til hjortevildt, indmad eller simreretter. Flot vin.
Testvinder og 94 p. i DinVinGuide (årgang 2015)
Mørk, lettere lukket men supertæt frugt med udtalt mineralitet og i en stil med stor, ung vintageport. Spændende, lovende og med imponerende præcision og delikatesse. Fornem elegance, stort potentiale og imponerende h...
Mørk, lettere lukket men supertæt frugt med udtalt mineralitet og i en stil med stor, ung vintageport. Spændende, lovende og med imponerende præcision og delikatesse. Fornem elegance, stort potentiale og imponerende håndværk.
90 p. Decanter (årgang 2014)
Dusty black fruit, liquorice, dark cherries, kirsch on the nose; lovely structure - firm tannins, ripe fruit, mineral notes, persistent pleasant finish.
5 stjerner i FinansBureauet (årgang 2014)
Fyldig og flamboyant Bandol med intensiv næse med dominans af peber og røget kød og voluminøs mund med faste tanniner og pæne mængder, peber, mørk chokolade, mokka og lakrids. Flot vin.