


Bandol, Chateau Canadel
Lavet på 65 % Mourvèdre, 25 % Cinsault og 5 % Grenache. Druerne høstes i hånden og er dyrkede uden brug af kemikalier. Gæret på cement og modnet på store fade (30-80 hl.) af eg i 18 måneder.
Domineret af mørke bær - brombær og solbær - med en underliggende note af modnet kød og en frisk myntetone. Faste tanniner og en lang eftersmag.
En vin, der i sin ungdom klarer kraftig mad, fx rødt kød med intens sauce eller retter med højt fedtindhold som confiteret and. Med alderen bliver vinen meget kompleks og udvikler en stor vifte af tertiære aromaer (skovbund, trøffel, modnet kød osv.)
Producent | Chateau Canadel, Bandol |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Cinsault |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 18° |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Løbende vildt |
Bandol er den mest seriøse vinregion i Provence i sydfrankrig. Rosé fra Bandol er lys i farven og fyldig i smagen. Skal generelt drikkes unge, men det høje indhold af Mourvèdre i rosé fra Bandol gør, at de rent faktisk kan gemmes. Bandol er mest kendt for rødvinene, der er elegante og intense. Vinene har et langt liv, og bliver rigtig interessante efter 10-15 år.
Der har været dyrket vin på Canadel siden romertiden, da arkæologiske udgravninger på stedet har fundet en romersk villa med vinkælder og olivenpresse. Siden middelalderen har ejendommen bestået af en lille landsby med...
Chateau Canadel, Bandol
Bandol er den mest seriøse vinregion i Provence i sydfrankrig. Rosé fra Bandol er lys i farven og fyldig i smagen. Skal generelt drikkes unge, men det høje indhold af Mourvèdre i rosé fra Bandol gør, at de rent faktisk kan gemmes. Bandol er mest kendt for rødvinene, der er elegante og intense. Vinene har et langt liv, og bliver rigtig interessante efter 10-15 år.
Der har været dyrk...


Bandol i det sydfranske. Rødvin med en overvægt af Mourvédre, der bestemt også er tannisk. Næsen er spicy af hængt vildt, mørke bær og timian. Og vel er det tannisk, men også elegant, saliverende og pivlækkert. Til hjortevildt, indmad eller simreretter. Flot vin.
Mørk, lettere lukket men supertæt frugt med udtalt mineralitet og i en stil med stor, ung vintageport. Spændende, lovende og med imponerende præcision og delikatesse. Fornem elegance, stort potentiale og imponerende håndværk.



