Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 300 g. lagret Comtéost ( i et kvadratisk stykke på ca. 8X8 cm)
- 500 g. rengjorte svampe (gerne karljohan eller kantareller)
- 3 dl. god hønsefond olie og smør til stegning
- 1 fed knust hvidløg
- 1 lille bundt finthakket bredbladet persille
- Salt og peber
- 1/2 dl. hvidvin
- 1 dl. piskefløde
- 2 spsk. hakkede hasselnødder
- Revet skal af en usprøjtet citron
Sådan gør du
- Skær osten i så tynde skiver som muligt, i alt 16 stykker. Gøres bedst på en pålægsmaskine eller med en meget skarp ostehøvl. Stil osten på køl.
- Stil 4 dybe tallerkener ind i en 90 grader varm ovn
- Kom halvdelen af svampene i en gryde med fonden, og lad det simre sagte. Rist den anden halvdel af svampene på en meget varm pande i halvt olie og halvt smør. Tilsæt hvidløg og halvdelen af persillen, når svampene er godt gyldne. Krydr med salt og peber, og hæld hvidvinen ved. Lad hvidvinen koge ind, og tilsæt så fløden. Kog yderligere ind, smag til, og hold svamperagouten lun. Smag svampebouillonen til.
- Tag tallerkenerne ud, og anret to skiver comté på hver tallerken. Læg en tsk svampefyld på hver skive ost, og læg en skive comté ovenpå. Hæld svampebouillonen over, og pynt med resten af persillen, hasselnødder og citronskal.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter