
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 500 g hakket oksekød fra Urup Dam Oksen
- 250 g pancetta fra Antica Norcineria (alternativt tørsaltet og lufttørret bacon).
- 80 g gul gulerod
- 80 g selleri stilk
- 80 g løg
- 500 g Cipriani Tomatsauce
- 3/4 glas rødvin
- 1½ glas sødmælk, lidt bouillon, olivenolie eller smør
- ½ dl fløde
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær pancetta i meget små tern og steg dem langsomt ved middel varme til det er gyldent og fedtet er smeltet.
- Tilsæt finthakkede urter(gulerod, løg, bladselleri) og lad det brune med kortvarigt. Hvis der er brugt en meget mager pancetta/bacon tilsættes lidt olie eller smør til stegning.
- Det hakkede kød tilsættes og brunes halvt igennem.
- Vin tilsættes og koges helt ind.
- Tilsæt tomatsovs og dæmp varmen. Lad ragouten simre i et par timer. Tilsæt evt lidt bouillon undervejs hvis ragouten bliver kogt tør.
- Mod slutningen tilsættes mælk for at reducere syren fra tomatsaucen.
- Ønskes en ekstra cremet sauce kan der tilsættes en smule piskefløde til sidst - det gør sig især godt hvis du bruger tørret pasta.
- Som altid smages der til med salt og peber undervejs.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter