Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Il Ragù Classico – den klassiske Bolognese

Il Ragù Classico – den klassiske Bolognese

Inspireret af den originale opskrift fra det italienske køkkenakademi i Bolognas handelskammer.

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • 500 g hakket oksekød fra Urup Dam Oksen
  • 250 g pancetta fra Antica Norcineria (alternativt tørsaltet og lufttørret bacon).
  • 80 g gul gulerod
  • 80 g selleri stilk
  • 80 g løg
  • 500 g Cipriani Tomatsauce
  • 3/4 glas rødvin
  • 1½ glas sødmælk, lidt bouillon, olivenolie eller smør
  • ½ dl fløde
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Skær pancetta i meget små tern og steg dem langsomt ved middel varme til det er gyldent og fedtet er smeltet.
  2. Tilsæt finthakkede urter(gulerod, løg, bladselleri) og lad det brune med kortvarigt. Hvis der er brugt en meget mager pancetta/bacon tilsættes lidt olie eller smør til stegning.
  3. Det hakkede kød tilsættes og brunes halvt igennem.
  4. Vin tilsættes og koges helt ind.
  5. Tilsæt tomatsovs og dæmp varmen. Lad ragouten simre i et par timer. Tilsæt evt lidt bouillon undervejs hvis ragouten bliver kogt tør.
  6. Mod slutningen tilsættes mælk for at reducere syren fra tomatsaucen.
  7. Ønskes en ekstra cremet sauce kan der tilsættes en smule piskefløde til sidst - det gør sig især godt hvis du bruger tørret pasta.
  8. Som altid smages der til med salt og peber undervejs.