100 % Barbera fra mark med mere end 65 år gamle vinstokke beliggende tæt på Asili-marken. Vinificeret uden tilsætning af gær og gæret ved en temperatur på 28 grader. Modnet et år på 1 hl store botti af slavonsk eg og derefter et år på flaske.
Intens duft med kerne af sorte kirsebær, modne jordbær med et hint af mørk chokolade. Tæt i smagen, kompleks, lang og elegant.
En seriøs Barbera, der går godt til retter med svinekød og lammekød.
Specifikationer
Producent
Cascina Luisin, Barbaresco
Vintype
Rødvin
Druesort
Barbera
Appellation/underområde
Barbaresco
Gemmepotentiale
8-12 år fra høståret
Lagring
Store fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
14%
Velegnet til
Gris, Lam, Oksekød, Ost
Preorder
Nej
Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!
Produktionen af Nebbiolo er ultra-traditionel efter nogle forsøg med mere moderne metoder. Bl.a. indkøbte man en rotorfermentator, der i dag bruges til Barbera og Dolcetto - ikke til Nebbiolo. M...
Cascina Luisin er grundlagt i 1913 af Luigi Minuto (Luisin betyder "lille Luigi") og ejendommen har været i familiens eje siden da. I dag drives det af Luigis oldebarn Roberto. Ejendommen består af 8 ha vinmark med besiddelser i bl.a. Rabaja og Asili. Nebbiolo er den dominerende druesort, men der dyrkes også Barbera, Dolceto og Arneis. Alt i alt laves der bare ca 30.000 flasker om året!