



Cremant de Limoux, Champagnedræberen Tradition Extra Brut, Denois
Økologisk Champagnekvalitet fra Limoux. 50% Pinot Noir og 50% Chardonnay. 60% af basisvinen er gæret på små egefade og der er mindst 36 mdrs. gærkontakt efter 2. gæring på flaske, hvilket bidrager til det komplekse udtryk. Må ikke kalde sig Champagne, da den ikke kommer fra Champagne. Måtte tidligere ikke hedde Crémant de Limoux, da der ikke er Chenin Blanc i, men nu er reglerne lavet om - og sandheden ligger jo i glasset…
Der står degorgement-dato på etiketten, og Denois angiver selv at vinen har godt af at ligge ca 6 måneder efter degorgementdatoen.
Flot farve med et ganske let kobberskær og masser af fine, små bobler. Duften er fyldig, med elementer af æble, grape, citron og brioche. Disse elementer går igen i smagen, der er lige en anelse mere frugtig end Champagne og med en anelse mindre syre.
Champagnedræberen er naturligvis dejlig som aperitif, men er faktisk fremragende til en lang række madretter. På grund af vinens fylde klarer den faktisk forholdsvis kraftige retter med fisk, skaldyr og fjerkræ - gerne serveret med fløde eller smørbaseret sauce. Rigtig god til ost, og klarer alle ostetyper undtagen modne blåskimmeloste.
Producent | Jean-Louis Denois, Limoux |
---|---|
Vintype | Mousserende vin |
Druesort | Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir |
Appellation/underområde | Limoux |
Lagring | Stål |
Servering fra | 8° |
Servering til | 11° |
Gemmepotentiale fra | 2020 |
Gemmepotentiale til | 2025 |
Alkohol | 12,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr |
Flaskestørrelse | Alm - 0,75l (75 cl) |
Mødte Denois på vinkursus i Frankrig. På det tidspunkt arbejdede han som lille champagnenegociant i champagne.
Næste gang vi mødtes havde han solgt og realiseret drømmen om at være vinbonde i Limoux med vægten på Chardonnay, Pinot Noir både som stille vin og som mousserende. Fine vine og fin presse – imponerende friskhed i de stille vine og kåret som Sydfrankrigs bedste producent af bobler.
2 år senere mødtes vi igen. Nu havde Jean Louis solgt ejendommen med god fortjeneste og købt en ny og større, som han i dag driver med stor succes.
Kernen er stadig produktion...
Jean-Louis Denois, Limoux
Mødte Denois på vinkursus i Frankrig. På det tidspunkt arbejdede han som lille champagnenegociant i champagne.
Næste gang vi mødtes havde han solgt og realiseret drømmen om at være vinbonde i Limoux med vægten på Chardonnay, Pinot Noir både som stille vin og som mousserende. Fine vine og fin presse – imponerende friskhed i de stille vine og kåret som Sydfrankrigs bedste producent af b...

Tituleret ”Champagnedræberen” byder denne mousserende vin fra Limoux på indsmigrende næse med dominans af citrus og kvæde og sprød mund med delikat mousse som indhyller vinens noter af modne pærer og toast. Godt køb til prisen.



Fineste duft af søde modne gule æbler og brød. Meget fin og elegant. Smagen er en anelse mindre elegant, end duften lover, men meget flot og balanceret med præg af æbler, en frisk syre og en blød mundfornemmelse. God og lang eftersmag med æbler og brød... et rigtig godt køb til prisen!


Alternativ til champagne fra det sydlige Frankrig, og der er bestemt masser at komme efter. Næsen er fyldt med mandler, ananas og citron samt en skøn mineralitet, der kommer til udtryk som en frisk havbrise. Syren er nærværende og opfriskende, og den sydligere placering i Frankrig har skruet godt op for frugtigheden. Den er ren og klar i udtrykket uden ubehagelige bitre noter. Den ville gå strålende til stegt kammusling med hasselnødder og æbler. Et rigtig godt glas, der passer til mad såvel som velkomst

