Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet på 92 % Cabernet Sauvignon og 8 % Merlot fra marker beliggende ca 1.000 meter over havet i Alto Cachapoal - Chiles østligste vinområde. Lagret 26 måneder på fade af fransk eg.

Meget tydelig og intens duft af solbær og blåbær med noter af vanilie og eksotiske krydderier. Flot balanceret med meget moden frugt, der holdes i ave af en frisk syre. Meget lang eftersmag.

Fyldig vin, der går godt til kraftige retter med kød - både rødt kød og braisserede retter.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
270,-

100 % Sauvignon Blanc fra marker beliggende i 1000 meters højde. Høstet i hånden og gæret på 600 liters fade af fransk eg - efterfølgende lagret 18 måneder på samme fade.

Meget intens og kompleks næse med af citrus, abrikos og underspillet fad. Kraftfuld smag med høj syre balanceret af stor intensitet i frugten - lang eftersmag.

Sauvignon Blanc bliver sjældent bedre af fadlagring, men når det lykkes, kan resultatet være fantastisk. Det er en voldsom vin med stor intensitet, der klarer mad med meget karakter. Fremragende til det bedste skaldyr. Calyptra foreslår selv at drikke den til søpindsvin.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14 %
270,-

100 % Cabernet Sauvignon fra Alto Cachapoal. Jordbunden er gruset og kalkholdig gammel flodbund fra gletsjerfloden Cachapoal. 100 % afstilkning, koldmaceration og gæring på cement uden tilsætning af gær. Lagret på cement og en lille smule på gamle fade.

Duften domineres af solbær, hyldebær og kirsebær samt peber og et let urtet element. Ren i munden med balanceret syre, 
bløde, fine tanniner og udtalt mineralitet.

Med den faste tanninstruktur er vine på Cabernet Sauvignon-druen generelt velegnede til retter med oksekød og lammekød - gerne serveret rødt. Den flotte intensitet og bærfrugt gør vinen velegnet til reducerede saucer - passer aromatisk fint med fx timian.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
150,-

Blanding af Carignan, Paìs, Carmenère, Syrah, Malbec og Cinsault fra gamle upodede stokke plantet "en gobelet", dvs uden opbinding (bush vines), og som aldrig har været kunstvandet. Høstet i hånden og gæret i cementtank uden tilsætning af gær.
Lagret et år på hovedsageligt brugte fade af fransk eg.

Duft af røde kirsebær og hindbær med florale elementer af kamille og udtalt mineralitet. Smagen er frisk, balanceret og meget vedholdende med god syre og balanceret tannin.

Clos des Fous er et projekt startet af vinmarksguruen Pedro Parra i samarbejde med ønologen Francois Massoc, der er uddannet i Bourgogne og har arbejdet for stjerner som Louis Michel Liger-Belair.
Clos des Fous dyrker vin under nogle af de mest ekstreme forhold i Chile - fx i Alto Cachapoal i forbjergene til Andes i næsten 1.000 moh, eller i Malleco, Chiles sydligste vinregion, hvor skydække er med til at holde alkoholniveauet nede og give vine med balance og nerve.
Land:
Chile
Område:
Itata
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
150,-

Blanding af 67 % Syrah og 33 % Merlot fra marker beliggende ca 1.000 moh i Alto Cachapoal - Chiles østligste vinområde. Lagret 26 måneder på fade af fransk eg. 

Flot, koncentreret aroma af brombær og blåbær med et hint af vanilie. Fyldig i smagen, men rigtig godt balanceret af en frisk syre. Modne tanniner og en lang eftersmag.

Fyldig vin, der går godt til kraftige retter med kød - både rødt kød og braisserede retter.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
15 %
270,-

Lavet overvejende på Cinsault blandet med Païs, Carignan og Syrah. Gæret på stål og cement og lagret delvist på store, brugte fade - ingen ny eg. Hver sort er vinificeret for sig og blandet til den endelige blanding.

"Pour ma gueule" betyder noget i retningen af "til min tørst" , så den er lavet til at være læskende. Duften er ren, rød frugt blandet med sorte kirsebær, sort peber og viol. De samme noter går igen i smagen med fin fylde i strukturen, blide tanniner og god mineralitet.

Til enkle kødretter - gerne grillet.

Land:
Chile
Område:
Itata
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
pmg-cinsault_closdesfous
100,-

Chilensk Corton! Ny hvid topvin fra Clos des Fous. 100 % Chardonnay - biodynamisk dyrket fra en lille parcel på 1/3 ha i Traiguen, der ligger i Malleco - Chiles køligste vinregion. Kontinentalt klima med en del skydække og regnfald giver intense vine med god friskhed og vindyrkning uden kunstvanding - præcis som det skal være. Vulkansk jordbund giver vinen mineralitet og nerve - årlig produktion ca. 1.000 flasker. 

Kompleks og intens vin  - næse med æble, ananas, abrikos, jern og røg. Smagen er fyldig, lang og vedholdende. Full-bodied og elegant på samme tid. Imponerende vin.

Til de bedste retter med fisk og skaldyr - pighvar, hummer osv. Gerne med smørbaseret sauce - fx brunet smør med ingefær. Flot vin også til kylling fra Gothenborg eller modne komælksoste.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
15 %
295,-

Lavet overvejende på Cinsault fra gamle stokke på marker i Itata - ca 10 % af druerne er Pais og Carignan. Markerne har været dyrket som vinmarker i over 200 år og stokkene er mellem 70 og 100 år gamle.

Jordbunden er granitholdig og klimaet er kystklima med meget skydække. Markerne har aldrig været kunstvandet og der er aldrig blevet brugt kemikalier, fordi ejerne aldrig har haft råd til det.

Land:
Chile
Område:
Itata
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
Imaginador Pedro Parra y Familia
180,-

Tributo-serien er Caliterras premium-vine, dvs. luksusudgaver af deres enkeltdruevine.

Lavet på ren Malbec - en druesort, der klarer sig virkeligt strålende i Colchagua. Gæret på rustfrit stål (en lille smule af vinen - under 10 % - er dog gæret ved maceration carbonique på brugte fade) og efterfølgende lagret 12 måneder på franske barriques, hvoraf 13 % er nye.

Mørk violet i farven og med en tæt aroma af brombær og hyldebær og med noter af enebær og rosmarin. Overraskende frisk og livlig med fin balance og lang eftersmag.

Til mellemfyldige og fyldige retter med oksekød eller kalvekød. Går også fint til lam eller vildt.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
115,-

100 % Pinot Noir dyrket efter økologiske principper i Alto Cachapoal i 1000 meters højde. Høstet i hånden og lagret på fade af fransk eg.

Fine noter af hindbær, jordbær og viol suppleret af lidt vanilie fra fadet.

Velegnet til lidt kraftigere retter med fx fuglevildt. Flot til lam eller kalv også.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
15 %
270,-

Lavet på 100 % Sauvignon Blanc fra Paredones i Colchagua Costa blot 9 km fra Stillehavet. Landskabet er meget varieret mht. eksponering og derfor høstes og vinificeres druerne ad tre omgange - 1/3 vinificeres og lagres i pieces (små fade fra Bourgogne), 1/3 i cement-æg og 1/3 på ståltank. Efter ti måneders lagring sur lie laves den endelige blanding.

Resultatet er en vin med en fin og balanceret kompleksitet, der elegant favner mange af Sauvignon-druens udtryk.
Aroma af lime, moden grape, pære, melon og stikkelsbær. Frisk i munden med fin syre og mineralitet. Tør og frugtig med en saftig eftersmag.

Velegnet til de fleste retter med fisk og skaldyr. Sauvignon passer godt til fisk som torsk - til denne vin gerne i en stegt udgave. Flot til en hummer eller krabbesalat.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
150,-

Lavet på 97 % Syrah blandet med 3 % Viognier. Vinen er gæret uden tilsætning af gær og efterfølgende lagret 12 mdr på barriques af fransk eg - hovedsageligt brugte.

Duft af brombær, viol, peber og læder. Smagen er fyldig med elegante taniner, frisk syre og en elegant afslutning.

Chilensk Syrah er kraftigere end nordrhône Syrah og elegantere end australsk Shiraz. Velegnet til kødretter baseret på okse eller vildt, men kan også fint serveres til and eller gås.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
115,-