Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet på 92 % Cabernet Sauvignon og 8 % Merlot fra marker beliggende ca 1.000 meter over havet i Alto Cachapoal - Chiles østligste vinområde. Lagret 26 måneder på fade af fransk eg.

Meget tydelig og intens duft af solbær og blåbær med noter af vanilie og eksotiske krydderier. Flot balanceret med meget moden frugt, der holdes i ave af en frisk syre. Meget lang eftersmag.

Fyldig vin, der går godt til kraftige retter med kød - både rødt kød og braisserede retter.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
270,-

Lavet på 85% Cabernet Sauvignon, 7% Malbec, 4% Merlot, 4% Petit Verdot. Lagret 18 mdr på barriques af fransk eg. Royale er Koyles premium-serie, hvor der benyttes druer fra de bedste parceller.

Meget intens duft af solbær, brombær og ceder - dyb og kompleks. Mange-facetteret smag - på en gang rank, elegant, fyldig og med lang eftersmag. Fast tanninstruktur og frisk syre.

Royale er Koyles luksusserie. Velegnet til elegante retter med lammekød eller oksekød.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
160,-

100 % Sauvignon Blanc fra marker beliggende i 1000 meters højde. Høstet i hånden og gæret på 600 liters fade af fransk eg - efterfølgende lagret 18 måneder på samme fade.

Meget intens og kompleks næse med af citrus, abrikos og underspillet fad. Kraftfuld smag med høj syre balanceret af stor intensitet i frugten - lang eftersmag.

Sauvignon Blanc bliver sjældent bedre af fadlagring, men når det lykkes, kan resultatet være fantastisk. Det er en voldsom vin med stor intensitet, der klarer mad med meget karakter. Fremragende til det bedste skaldyr. Calyptra foreslår selv at drikke den til søpindsvin.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14 %
270,-

Lavet på 85% Carmenere, 8 % Cabernet Franc og 7 % Petite Verdot fra lavtydende marker i Los Lingues. Lagret 18 mdr på barriques af fransk eg. Royale er Koyles premium-serie, hvor der benyttes druer fra de bedste parceller.

Noter af brombær, hindbær og tomat med noter af vanilie og grafit. Fyldig og intens smag med faste, fløjlsagtige tanniner.

Royale er Koyles luksusserie. Velegnet til elegante retter med lammekød eller oksekød. Prøv den til boeuf bearnaise.
 

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
175,-

100 % Cabernet Sauvignon fra Alto Cachapoal. Jordbunden er gruset og kalkholdig gammel flodbund fra gletsjerfloden Cachapoal. 100 % afstilkning, koldmaceration og gæring på cement uden tilsætning af gær. Lagret på cement og en lille smule på gamle fade.

Duften domineres af solbær, hyldebær og kirsebær samt peber og et let urtet element. Ren i munden med balanceret syre, 
bløde, fine tanniner og udtalt mineralitet.

Med den faste tanninstruktur er vine på Cabernet Sauvignon-druen generelt velegnede til retter med oksekød og lammekød - gerne serveret rødt. Den flotte intensitet og bærfrugt gør vinen velegnet til reducerede saucer - passer aromatisk fint med fx timian.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
150,-

Aventura-serien er druetypiske vine med et enkelt, rent og frisk udtryk. Lavet på 100 % Chardonnay og lagret delvist på fad og delvist på ståltank.

Dejlig duft med citrus og tropisk frugt. God friskhed og medium fylde med et let vaniliestrejf.

Velegnet til retter med fisk eller kylling.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
8 - 9 °C
Alkohol:
13 %
aventura_chardonnay_caliterra
70,-

Blanding af 67 % Syrah og 33 % Merlot fra marker beliggende ca 1.000 moh i Alto Cachapoal - Chiles østligste vinområde. Lagret 26 måneder på fade af fransk eg. 

Flot, koncentreret aroma af brombær og blåbær med et hint af vanilie. Fyldig i smagen, men rigtig godt balanceret af en frisk syre. Modne tanniner og en lang eftersmag.

Fyldig vin, der går godt til kraftige retter med kød - både rødt kød og braisserede retter.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
15 %
270,-

Lavet på 85 % Cabernet Sauvignon, 10 % Cabernet Franc og 5 % Petit Verdot. Vinen er gæret uden tilsætning af gær og efterfølgende lagret 12 mdr på barriques af fransk eg - hovedsageligt brugte.

Duften er domineret af solbær og brombær med elementer af tørret frugt, vanilie, ceder og enebær. Faste tanniner, frisk syre og en silkeblød afslutning.

Velegnet til retter med oksekød og lammekød. Rigtig fin til grillet kød med enkelt tilbehør.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
110,-

Blanding af Carignan, Paìs, Carmenère, Syrah, Malbec og Cinsault fra gamle upodede stokke plantet "en gobelet", dvs uden opbinding (bush vines), og som aldrig har været kunstvandet. Høstet i hånden og gæret i cementtank uden tilsætning af gær.
Lagret et år på hovedsageligt brugte fade af fransk eg.

Duft af røde kirsebær og hindbær med florale elementer af kamille og udtalt mineralitet. Smagen er frisk, balanceret og meget vedholdende med god syre og balanceret tannin.

Clos des Fous er et projekt startet af vinmarksguruen Pedro Parra i samarbejde med ønologen Francois Massoc, der er uddannet i Bourgogne og har arbejdet for stjerner som Louis Michel Liger-Belair.
Clos des Fous dyrker vin under nogle af de mest ekstreme forhold i Chile - fx i Alto Cachapoal i forbjergene til Andes i næsten 1.000 moh, eller i Malleco, Chiles sydligste vinregion, hvor skydække er med til at holde alkoholniveauet nede og give vine med balance og nerve.
Land:
Chile
Område:
Itata
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
150,-

Lavet på 100 % Sauvignon Blanc fra Paredones i Colchagua Costa blot 9 km fra Stillehavet. Landskabet er meget varieret mht. eksponering og derfor høstes og vinificeres druerne ad tre omgange - 1/3 vinificeres og lagres i pieces (små fade fra Bourgogne), 1/3 i cement-æg og 1/3 på ståltank. Efter ti måneders lagring sur lie laves den endelige blanding.

Resultatet er en vin med en fin og balanceret kompleksitet, der elegant favner mange af Sauvignon-druens udtryk.
Aroma af lime, moden grape, pære, melon og stikkelsbær. Frisk i munden med fin syre og mineralitet. Tør og frugtig med en saftig eftersmag.

Velegnet til de fleste retter med fisk og skaldyr. Sauvignon passer godt til fisk som torsk - til denne vin gerne i en stegt udgave. Flot til en hummer eller krabbesalat.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
150,-

Topvinen fra Caliterra - laves hvert år af ejendomment bedste druer. Blandingen er derfor forskellig fra år til år.

Lavet på 52 % Malbec, 22 % Cabernet Sauvignon, 17 % Petit Verdot og 9 % Carmenère. Druerne kommer fra de bedste plots i Colchagua - gæret hovedsageligt på rustfrit stål (20 % på brugte fade) og efterfølgende lagret 20 måneder på små fade af fransk eg, hvoraf 65 % er nye.

Domineret i næsen af mørke bær - solbær og brombær - suppleret af florale noter i retning af violer og et let krydret element. Smagen er kompleks, intens og balanceret af en fin syre.

Kraftig vin, der bør drikkes til kraftig mad. Lam, okse eller vildt med tæt sauce er helt perfekt - prøv den også gerne til Confit de Canard.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
14,5 %
325,-

Chilensk Corton! Ny hvid topvin fra Clos des Fous. 100 % Chardonnay - biodynamisk dyrket fra en lille parcel på 1/3 ha i Traiguen, der ligger i Malleco - Chiles køligste vinregion. Kontinentalt klima med en del skydække og regnfald giver intense vine med god friskhed og vindyrkning uden kunstvanding - præcis som det skal være. Vulkansk jordbund giver vinen mineralitet og nerve - årlig produktion ca. 1.000 flasker. 

Kompleks og intens vin  - næse med æble, ananas, abrikos, jern og røg. Smagen er fyldig, lang og vedholdende. Full-bodied og elegant på samme tid. Imponerende vin.

Til de bedste retter med fisk og skaldyr - pighvar, hummer osv. Gerne med smørbaseret sauce - fx brunet smør med ingefær. Flot vin også til kylling fra Gothenborg eller modne komælksoste.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
15 %
295,-