Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

100 % Cabernet Sauvignon fra Alto Cachapoal. Jordbunden er gruset og kalkholdig gammel flodbund fra gletsjerfloden Cachapoal. 100 % afstilkning, koldmaceration og gæring på cement uden tilsætning af gær. Lagret på cement og en lille smule på gamle fade.

Duften domineres af solbær, hyldebær og kirsebær samt peber og et let urtet element. Ren i munden med balanceret syre, 
bløde, fine tanniner og udtalt mineralitet.

Med den faste tanninstruktur er vine på Cabernet Sauvignon-druen generelt velegnede til retter med oksekød og lammekød - gerne serveret rødt. Den flotte intensitet og bærfrugt gør vinen velegnet til reducerede saucer - passer aromatisk fint med fx timian.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
150,-

Aromatisk Pinot Noir fra biodynamisk dyrkede marker i Malleco lagret 2 år på brugte fade.Jordbunden er præget af vulkansk aske med små sten - en veldrænet jordbundstype, der giver et naturligt lavt udbytte.

Klassiske aromaer af røde kirsebær og rose suppleret med noter af salvie, mynte sød lakrids. Fløjlsblød i munden med en lang eftersmag - Pedro Parra kalder selv stilen for "funky-punky".

Velegnet til retter med fjerkræ eller flyvende vildt. Har dog rigeligt med intensitet til også at klare lam, gris eller kalv.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
15 %
225,-

Lavet på 100 % Pinot Noir fra Traiguén - Chiles sydligste vinområde. Los Primos er den bedste frugt fra de forskellige marker. Dyrket uden kemi og kunstvanding og høstet i hånden. Gæret naturligt med 18 % hele klaser og lagret på 300 liters fade af fransk eg - 42 % nye fade - i 15 måneder.

kirsebærrød med aromaer af kirsebær, granatæble, skovjordbær, viol og lavendel med noter af tobak og te.

Velegnet til kylling og fuglevildt - gerne med svampe.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
baettig_los_primos_pinot_noir
550,-

Lavet på 100 % Pinot Noir fra Traiguén - Chiles sydligste vinområde. Los Primos er den bedste frugt fra de forskellige marker. Dyrket uden kemi og kunstvanding og høstet i hånden. Gæret naturligt med 31 % hele klaser og lagret på 300 liters fade af fransk eg - 21 % nye fade.

Dyb karmoisinrød med aromaer af hindbær, roser, modne kirsebær samt noter af jord, te og sødlig lakrids. Dyb, intens og struktureret - kompleks, domineret af rød frugt, saftig med frisk syre og med en lang eftersmag.

Velegnet til kylling og fuglevildt - gerne med svampe.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
baettig_los_primos_pinot_noir
550,-

100 % Pinot Noir fra en 4 ha stor mark i Aconcagua Costa, der ligger blot 7 km fra Stillehavet. Marken er anlagt af Pedro Parra i 2007 med topkloner af Pinot Noir fra Gevrey-Chambertin og Vosne-Romanée plantet med meget stor beplantningstæthed (10.000 planter/ha). Den høje beplantningestæthed giver større konkurrence mellem planterne og får dem til at søge dybere med rødderne. Dette er helt efter Parras filosofi, da han mener, det er i dybden, vinene henter energi og mineralitet. De fire ha er beplantet i ti forskellige plots og egentlig har tanken været at man kunne lave ti forskellige vine fra marken.

Intens duft af røde bær med strejf af bærlikør og muld. Kraftig smag for en Pinot Noir, men flot balanceret og meget elegant.

Velegnet til retter med fuglevildt, med kalv eller med oksekød.

Land:
Chile
Område:
Aconcagua Costa
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
Pinot Noir Pucalan Arenaria Clos des Fous
295,-

Lavet på Pinot Noir hovedsagelig fra det kølige Traiguén i Malleco - det sydligste vinområde i Chile, hvor regn og stiv kuling er vigtige elementer. Også druer fra Pucalán i Aconcagua Coast.
Malleco er fremragende til Pinot Noir og Chardonnay, mens de fleste andre druesorter har svært ved at modne i den kølige region.
Der dyrkes økologisk og med visse biodynamiske principper, men vinene er ikke certificerede.
Gæret uden gærtilsætning og lagret på ståltank - ingen fad.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
150,-

Lavet på 100 % - Chardonnay fra Traiguén - Chiles sydligste vinområde. Dyrket uden kemi og kunstvanding og høstet i hånden. Gæret naturligt med hele klaser og lagret 12 måneder på 400 liters fade af fransk eg - 26 % nye fade.

Mineralsk duft med aroma af abrikos, pære, honning, nødder, samt autolytiske noter af friskbagt hvedebrød. Fyldig men frisk med salt mineralitet, citrus og røg - meget intens og meget lang i eftersmagen.

Velegnet til retter med stegt fisk eller skaldyr samt til stegt kylling eller faste komælksoste.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
baettig_los_primos_chardonnay
550,-

Reserva-serien er Caliterras basisserie af enkeltdruevine, der søger at udtrykke de særlige kendetegn ved det terroir druerne dyrkes. For de hvide vine er det især den unikke indflydelse, som kystnære Casablanca Valley, har på vinene.

100% Sauvignon Blanc vinificeret og lagret på ståltanke.

Intens og aromatisk næse med stor friskhed og fin kompleksitet. Noter af tropiske frugter som mango og passionsfrugt suppleret af citrusfrugter. Antydning af grøn peber og tomatstilk og en flot mineralitet.

Kraftig smag med flot balanceret syre og en relativ lang eftersmag.

Druerne dyrkes i det berømte Casablanca Valley, der ligger helt ude ved kysten, og som er kendt for sine kølige og friske hvidvine, hvilket man også tydeligt fornemmer i vinen.

Winemakers notes “This wine confirms the new airs for Caliterra Reserva range. A nice coastal tipicity and a cooler coastal climate influence are evident inthis very fresh Sauvignon Blanc from Casablanca Valley.”

Land:
Chile
Område:
Casablanca
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
80,-

Lavet overvejende på Cinsault fra gamle stokke på marker i Itata - ca 10 % af druerne er Pais og Carignan. Markerne har været dyrket som vinmarker i over 200 år og stokkene er mellem 70 og 100 år gamle.

Jordbunden er granitholdig og klimaet er kystklima med meget skydække. Markerne har aldrig været kunstvandet og der er aldrig blevet brugt kemikalier, fordi ejerne aldrig har haft råd til det.

Land:
Chile
Område:
Itata
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
Imaginador Pedro Parra y Familia
180,-

Lavet på 100 % - Chardonnay fra Traiguén - Chiles sydligste vinområde. Los Primos er lavet af ejendommens bedste frugt. Dyrket uden kemi og kunstvanding og høstet i hånden. Gæret naturligt med hele klaser og lagret 12 måneder på 400 liters fade af fransk eg - 26 % nye fade.

Mineralsk duft med aroma af citrus, orangeblomst, pære, hvid fersken, mandler og autolytiske noter af friskbagt hvedebrød. Mineralsk, dyb, flot balanceret og med meget lang eftersmag.

Velegnet til retter med stegt fisk eller skaldyr samt til stegt kylling eller faste komælksoste.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
baettig_los_primos_chardonnay
550,-

Reserva-serien er Caliterras basisserie af enkeltdruevine, der søger at udtrykke de særlige kendetegn ved det terroir druerne dyrkes. For de hvide vine er det især den unikke indflydelse, som kystnære Casablanca Valley, har på vinene.

Lavet på 100% Chardonnay. 70% af vinen gærer på ståltanke mens 30% får lov at gære på brugte fade af fransk eg. Herefter lagrer 10% af vinen ca. 4 måneder på fade.

Ren og frisk vin med stor intensitet. Noter af mango, pære og citrus ledsaget af en flot mineralitet. Fin fedme med en flot afbalanceret syre.

Druerne dyrkes i det berømte Casablanca Valley, der ligger helt ude ved kysten, og som er kendt for sine kølige og friske hvidvine, hvilket man også tydeligt fornemmer i vinen.

Land:
Chile
Område:
Casablanca
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
80,-

Lavet på 100% Malbec der er gæret på ståltank og efterfølgende har Ca. 1/3 af vinen lagret 6 måneder på let brugte fade.

Intense aromaer af moden blomme og ristede kaffebønner med diskrete blomsternoter. Mediumfyldig og saftig frugt med en flot syrebalance og tanninstruktur. Blød med en lang og vedholdende eftersmag. 

Kan nydes alene eller med mad. God allround vin, der klarer de fleste kødretter - især velegnet til grillet/stegt kød med marinade.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
malbec_reserva_caliterra
80,-