Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet på 100 % - Chardonnay fra Traiguén - Chiles sydligste vinområde. Dyrket uden kemi og kunstvanding og høstet i hånden. Gæret naturligt med hele klaser og lagret 12 måneder på 400 liters fade af fransk eg - 26 % nye fade.

Mineralsk duft med aroma af abrikos, pære, honning, nødder, samt autolytiske noter af friskbagt hvedebrød. Fyldig men frisk med salt mineralitet, citrus og røg - meget intens og meget lang i eftersmagen.

Velegnet til retter med stegt fisk eller skaldyr samt til stegt kylling eller faste komælksoste.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
baettig_los_primos_chardonnay
550,-

Lavet på Cabernet Sauvignon blandet med en smule Petit Verdot og Cabernet Franc. Gæret på ståltanke. Ca. 1/3 af vinen er lagret 6 måneder på let brugte fade.

Ren og koncentreret duft af solbær og hindbær med let urtede noter. Præcis frugtighed i smagen med en god friskhed og et fint tanninbid.

Super allround vin, der klarer de fleste kødretter, men ogs kan dríkkes alene. Velegnet til grillet/stegt kød - fx barbecuemarinerede spareribs.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
80,-

Lavet overvejende på Cinsault fra gamle stokke på marker i Itata - ca 10 % af druerne er Pais og Carignan. Markerne har været dyrket som vinmarker i over 200 år og stokkene er mellem 70 og 100 år gamle.

Jordbunden er granitholdig og klimaet er kystklima med meget skydække. Markerne har aldrig været kunstvandet og der er aldrig blevet brugt kemikalier, fordi ejerne aldrig har haft råd til det.

Land:
Chile
Område:
Itata
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
Imaginador Pedro Parra y Familia
180,-

Lavet på 100 % - Chardonnay fra Traiguén - Chiles sydligste vinområde. Los Primos er lavet af ejendommens bedste frugt. Dyrket uden kemi og kunstvanding og høstet i hånden. Gæret naturligt med hele klaser og lagret 12 måneder på 400 liters fade af fransk eg - 26 % nye fade.

Mineralsk duft med aroma af citrus, orangeblomst, pære, hvid fersken, mandler og autolytiske noter af friskbagt hvedebrød. Mineralsk, dyb, flot balanceret og med meget lang eftersmag.

Velegnet til retter med stegt fisk eller skaldyr samt til stegt kylling eller faste komælksoste.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
baettig_los_primos_chardonnay
550,-

Reserva-serien er Caliterras basisserie af enkeltdruevine, der søger at udtrykke de særlige kendetegn ved det terroir druerne dyrkes. For de hvide vine er det især den unikke indflydelse, som kystnære Casablanca Valley, har på vinene.

100% Sauvignon Blanc vinificeret og lagret på ståltanke.

Intens og aromatisk næse med stor friskhed og fin kompleksitet. Noter af tropiske frugter som mango og passionsfrugt suppleret af citrusfrugter. Antydning af grøn peber og tomatstilk og en flot mineralitet.

Kraftig smag med flot balanceret syre og en relativ lang eftersmag.

Druerne dyrkes i det berømte Casablanca Valley, der ligger helt ude ved kysten, og som er kendt for sine kølige og friske hvidvine, hvilket man også tydeligt fornemmer i vinen.

Winemakers notes “This wine confirms the new airs for Caliterra Reserva range. A nice coastal tipicity and a cooler coastal climate influence are evident inthis very fresh Sauvignon Blanc from Casablanca Valley.”

Land:
Chile
Område:
Casablanca
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
80,-

Lavet på 100% Malbec der er gæret på ståltank og efterfølgende har Ca. 1/3 af vinen lagret 6 måneder på let brugte fade.

Intense aromaer af moden blomme og ristede kaffebønner med diskrete blomsternoter. Mediumfyldig og saftig frugt med en flot syrebalance og tanninstruktur. Blød med en lang og vedholdende eftersmag. 

Kan nydes alene eller med mad. God allround vin, der klarer de fleste kødretter - især velegnet til grillet/stegt kød med marinade.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
malbec_reserva_caliterra
80,-

100 % Pinot Noir fra en 4 ha stor mark i Aconcagua Costa, der ligger blot 7 km fra Stillehavet. Marken er anlagt af Pedro Parra i 2007 med topkloner af Pinot Noir fra Gevrey-Chambertin og Vosne-Romanée plantet med meget stor beplantningstæthed (10.000 planter/ha). Den høje beplantningestæthed giver større konkurrence mellem planterne og får dem til at søge dybere med rødderne. Dette er helt efter Parras filosofi, da han mener, det er i dybden, vinene henter energi og mineralitet. De fire ha er beplantet i ti forskellige plots og egentlig har tanken været at man kunne lave ti forskellige vine fra marken.

Intens duft af røde bær med strejf af bærlikør og muld. Kraftig smag for en Pinot Noir, men flot balanceret og meget elegant.

Velegnet til retter med fuglevildt, med kalv eller med oksekød.

Land:
Chile
Område:
Aconcagua Costa
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
Pinot Noir Pucalan Arenaria Clos des Fous
295,-

Reserva-serien er Caliterras basisserie af enkeltdruevine, der søger at udtrykke de særlige kendetegn ved det terroir druerne dyrkes. For de hvide vine er det især den unikke indflydelse, som kystnære Casablanca Valley, har på vinene.

Lavet på 100% Chardonnay. 70% af vinen gærer på ståltanke mens 30% får lov at gære på brugte fade af fransk eg. Herefter lagrer 10% af vinen ca. 4 måneder på fade.

Ren og frisk vin med stor intensitet. Noter af mango, pære og citrus ledsaget af en flot mineralitet. Fin fedme med en flot afbalanceret syre.

Druerne dyrkes i det berømte Casablanca Valley, der ligger helt ude ved kysten, og som er kendt for sine kølige og friske hvidvine, hvilket man også tydeligt fornemmer i vinen.

Land:
Chile
Område:
Casablanca
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
80,-

Chilensk Corton! Ny hvid topvin fra Clos des Fous. 100 % Chardonnay - biodynamisk dyrket fra en lille parcel på 1/3 ha i Traiguen, der ligger i Malleco - Chiles køligste vinregion. Kontinentalt klima med en del skydække og regnfald giver intense vine med god friskhed og vindyrkning uden kunstvanding - præcis som det skal være. Vulkansk jordbund giver vinen mineralitet og nerve - årlig produktion ca. 1.000 flasker. 

Kompleks og intens vin  - næse med æble, ananas, abrikos, jern og røg. Smagen er fyldig, lang og vedholdende. Full-bodied og elegant på samme tid. Imponerende vin.

Til de bedste retter med fisk og skaldyr - pighvar, hummer osv. Gerne med smørbaseret sauce - fx brunet smør med ingefær. Flot vin også til kylling fra Gothenborg eller modne komælksoste.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
15 %
295,-

Tributo-serien er Caliterras premium-vine, dvs. luksusudgaver af deres enkeltdruevine.

Lavet på 94 % Cabernet Sauvignon blandet med Cabernet Franc, Syrah og Petit Verdot. Gæret på stål og lagret 12 måneder på små fade af fransk eg, hvoraf 13 % er nye.

Duften er domineret af solbær og ribs med krydrede noter af peber og kanel samt lidt mørk chokolade. Flot struktur med modne tanniner og en frisk syre. Lang eftersmag.

Velegnet til mellemfyldige til fyldige retter med okse eller lammekød.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
15 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
115,-

Topvinen fra Caliterra - laves hvert år af ejendomment bedste druer. Blandingen er derfor forskellig fra år til år.

Lavet på 52 % Malbec, 22 % Cabernet Sauvignon, 17 % Petit Verdot og 9 % Carmenère. Druerne kommer fra de bedste plots i Colchagua - gæret hovedsageligt på rustfrit stål (20 % på brugte fade) og efterfølgende lagret 20 måneder på små fade af fransk eg, hvoraf 65 % er nye.

Domineret i næsen af mørke bær - solbær og brombær - suppleret af florale noter i retning af violer og et let krydret element. Smagen er kompleks, intens og balanceret af en fin syre.

Kraftig vin, der bør drikkes til kraftig mad. Lam, okse eller vildt med tæt sauce er helt perfekt - prøv den også gerne til Confit de Canard.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
14,5 %
325,-

Lavet på ren Malbec fra udvalgte marker med granit, basalt og jern i jordbunden og med sydvendt eksponering (dvs kølige marker). Gæret på hhv stål og brugte fade og efterfølgende lagret på brugte fade og amphora af ler.

Aroma af blåbær og granatæble, mineralske noter samt peber og garrigue. Fyldig og dyb med modne, men faste tanniner. Lang eftersmag.

Kraftig vin til kraftig mad - gerne rødt kød af okse eller lam.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
malbec_petreo_caliterra
200,-