Ikon-vin lavet på ren Grenache fra Koyles biodynamiske Los Lingues ejendom i Colchagua. Basalto-serien får sit navn fra basalt-jordbund - en mineralrig grundklippe rig på jern, magnesium og calcium. Denne vin kommer fra en parcel på 0,7 ha beliggende 500 moh med syd og vest-eksponering. Gæret naturlig på ståltank og derefter lagret 18 måneder på beton-æg og store fade af fransk eg. Certificeret biodynamisk, vegansk og non-GMO.
Duft af jordbær, hindbær, appelsinskal, hvid peber, salvie og timian. Intens og frisk med stor frugtighed og letsaltet mineralitet. Flot længde!
Serveres let afkølet for at holde frugten frisk - flot til lam eller oksekød - gerne på grill. Klarer også fede serveringer som and eller flæskesteg.
Specifikationer
Producent
Vina Koyle, Alto Colchagua
Vintype
Rødvin
Druesort
Grenache
Lagring
Store fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
14%
Velegnet til
Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød
Flaskestørrelse
Alm - 0,75l (75 cl)
Efter familien Undurragas salg af Vina Undurraga i 2006 ville de lave vine med hjertet under navnet Koyle, der er navnet på en velduftende blomst der vokser i bjergene.
De var trætte af storsalg til alverdens kæder. De ville finde det helt rigtige terroir og dyrke vin efter biodynamiske principper, højere oppe i bjergene og længere ude mod den kølige kyst - vine med et ægte chilensk udtryk.
Koyle fandt markerne til deres nye vinprojekt i Los Lingues og gennemførte etableringen af vinmarkerne i samarbejde med terroir-guruen Pedro Parra fra Clos des Fous.
Efter familien Undurragas salg af Vina Undurraga i 2006 ville de lave vine med hjertet under navnet Koyle, der er navnet på en velduftende blomst der vokser i bjergene.
De var trætte af storsalg til alverdens kæder. De ville finde det helt rigtige terroir og dyrke vin efter biodynamiske principper, højere oppe i bjergene og længere ude mod den kølige kyst - vine med et ægte chilens...
It's a ripe Garnacha with very good freshness and varietal character, pale and aromatic with notes of Mediterranean herbs and the fine minerality from the range of the basalt soils. A very good debut!
- Luis Gutierrez
93 p. Vinous
Raspberries, plums, roses, lemon zest and slate on the nose. It’s medium-to full-bodied with sleek tannins. Succulent and silky with a fresh, saline touch.