


Cerro Basalto Cuartel G2 2019, Vina Koyle
Ikon-vin lavet på ren Carmenère blandet med 16% Cabernet Franc fra Koyles biodynamiske Los Lingues ejendom i Colchagua. Basalto-serien får sit navn fra basalt-jordbund - en mineralrig grundklippe rig på jern, magnesium og calcium. Denne vin kommer fra en parcel på 1,64 ha beliggende små 500 moh med nord og vest-eksponering. Gæret naturlig på ståltank og derefter lagret 18 måneder på små fade af fransk eg. Certificeret biodynamisk, vegansk og non-GMO.
Duft af letrøget rød peberfrugt, soltørret tomat, solbær, hindbær og urter. Saftig og tæt. Flot længde!
Serveres let afkølet for at holde frugten frisk - flot til lam eller oksekød - gerne på grill.
Producent | Vina Koyle, Alto Colchagua |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Cabernet Franc, Carmenère |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Gemmepotentiale fra | 2022 |
Gemmepotentiale til | 2029 |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Flaskestørrelse | Alm - 0,75l (75 cl) |
Efter familien Undurragas salg af Vina Undurraga i 2006 ville de lave vine med hjertet under navnet Koyle, der er navnet på en velduftende blomst der vokser i bjergene.
De var trætte af storsalg til alverdens kæder. De ville finde det helt rigtige terroir og dyrke vin efter biodynamiske principper, højere oppe i bjergene og længere ude mod den kølige kyst - vine med et ægte chilensk udtryk.
Koyle fandt markerne til deres nye vinprojekt i Los Lingues og gennemførte etableringen af vinmarkerne i samarbejde med terroir-guruen Pedro Parra fra Clos des Fous.
Områ...
Vina Koyle, Alto Colchagua
Efter familien Undurragas salg af Vina Undurraga i 2006 ville de lave vine med hjertet under navnet Koyle, der er navnet på en velduftende blomst der vokser i bjergene.
De var trætte af storsalg til alverdens kæder. De ville finde det helt rigtige terroir og dyrke vin efter biodynamiske principper, højere oppe i bjergene og længere ude mod den kølige kyst - vine med et ægte chilens...

The pungent and aromatic 2019 Cerro Basalto Cuartel G2 comes from their basalt hill from the plot they call G2, very different from the Mediterranean blend Cerro Basalto, as this is exclusively Carmenere and Cabernet Franc. It's spicy and peppery, with a big influence from the Carmenere aromas. Despite the warm year, this is "only" 14% alcohol, and the grapes seem to have developed full maturity of flavors and round tannins. It's every bit as good as the best vintages of this bottling. - Luis Gutierrez


The 2019 Cerro Basalto Cuartel G2 is a blend of Carménère with 16% Cabernet Franc from Los Lingues, Colchagua and was aged in barrels and foudres for 18 months. Purplish-red in the glass. The aromas begin with geranium, red pepper and herbs followed by hints of black currant and raspberry. Relaxed and juicy on the palate, where the tannins channel the fleshy feel and ratchet up the flavor, with the pyrazines now coming to the fore. - Joaquín Hidalgo

