Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Sauce hollandaise - grundopskrift

Sauce hollandaise - grundopskrift

En af de mest klassiske smørbaserede saucer fra det franske køkken.

Sauce hollandaise er en ægte fransk sovs, der laves ved at emulgere smør og citronsaft med æggeblommer. Hollandaise adskiller sig fra den klassiske sauce bearnaise, ved kun at have citronsaft og ingen estragon.

Smager fantastisk til både grøntsager, fisk og fjerkræ. Prøv den til nykogte danske hvide asparges eller nye porrer, nye kartofler og dampet pighvar.

Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • ca. 5 personer
  • 3 æggeblommer 
  • 250 g. usaltet smør 
  • 1 spsk vand 
  • 2 spsk. citronsaft
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Smelt smørret og lad det bundfælde, fjern evt. skum.
  2. Pisk æggeblommerne op med vand og citronsaft evt. over vandbad. Når æggemassen er god tyk, piskes det varme smør i uden valle.
  3. Smag til med salt og peber og citronsaft.
  4. Server saucen straks eller hold den varm i vandbad, som ikke må koge. Saucen skiller ved for høje temperaturer, men kan også skille hvis den bliver for kold, og man rører i den.