
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 5-6 kryddernelliker
- 1/2 tsk stødt kardemomme
- 2 confiterede andelår fra Murielle
- Salt og peber
- 2 daggammelt brød i små tern
- 1 romainesalat
- 1 radicchiosalat
- 4 spsk klassisk vinaigrette
- 4 spsk syltet rødbede i tern
- 4 spsk valnødder
Sådan gør du
- Stød kryddernellikerne til pulver, og miks med kardemommen. Drys blandingen over de to andelår. Læg andelårene i en bradepande, og giv dem 20 min. i ovnen ved 160 grader.
- Skru op på grill, og tag andelårene ud, når skindet er gyldenbrunt. Tag lårene op af bradepanden, og krydr dem med salt og peber. Vend brødternene i det andefedt, der er tilbage i bradepanden, og kom dem i ovnen ved 225 grader, til de er gyldne, ca. 5-6 min.
- . Pluk salaterne i grove stykker, og vend dem med vinaigretten. Anret salaten i bunden af et stort fad eller fire halvdybe tallerkner. Pluk kødet af andelårene, og fordel det ud over salaten. Slut af med rødbeder, valnødder og croutoner.
- (Tip) Confiterede andelår kan købes på dåse eller laves selv, det er ret enkelt. Køb 4-6 andelår og gnid med masser af salt og lad dem stå i køleskabet natten over. Børst saltet af andelårene og placer dem med skindsiden nedad og tætpakket i en gryde. Dæk lårene med smeltet andefedt og krydr evt. med et helt hvidløg og frisk timian, og lad dem simre under låg i 3 timer på laveste blus. Andelårene er nu færdig og kan bruge med det samme eller gemmes. Køb altid andelår efter mortens aften eller efter jul, der kan fås billigt og når de er confiterede holder de sig månedsvis i køleskabet
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter