

Bandol Blanc, Chateau Canadel
Lavet på 90 % Clairette og 10 % Ugni Blanc. Efter 12 timers maceration er mosten presset fra og gæret på stål. Lagret 6 måneder på tank inden flaskning.
Hvid Bandol er en sjældenhed, man stort set kun finder på provencekystens fiskerestauranter. Melon, pære og fennikel i næsen. Fyldig smag med rigtig fin syre og mineralitet. Stor intensitet.
Flot madvin - helt perfekt til middelhavsinspirerede retter med fisk og skaldyr, hvor fx tomat og hvidløg spiller en rolle. Perfekt til unge gedeoste.
Producent | Chateau Canadel, Bandol |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Clairette, Trebbiano |
Lagring | Stål |
Servering fra | 9° |
Servering til | 11° |
Gemmepotentiale fra | 2021 |
Gemmepotentiale til | 2030 |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr |
Bandol er den mest seriøse vinregion i Provence i sydfrankrig. Rosé fra Bandol er lys i farven og fyldig i smagen. Skal generelt drikkes unge, men det høje indhold af Mourvèdre i rosé fra Bandol gør, at de rent faktisk kan gemmes. Bandol er mest kendt for rødvinene, der er elegante og intense. Vinene har et langt liv, og bliver rigtig interessante efter 10-15 år.
Der har været dyrket vin på Canadel siden romertiden, da arkæologiske udgravninger på stedet har fundet en romersk villa med vinkælder og olivenpresse. Siden middelalderen har ejendommen bestået af en lille landsby med...
Chateau Canadel, Bandol
Bandol er den mest seriøse vinregion i Provence i sydfrankrig. Rosé fra Bandol er lys i farven og fyldig i smagen. Skal generelt drikkes unge, men det høje indhold af Mourvèdre i rosé fra Bandol gør, at de rent faktisk kan gemmes. Bandol er mest kendt for rødvinene, der er elegante og intense. Vinene har et langt liv, og bliver rigtig interessante efter 10-15 år.
Der har været dyrk...

