Lavet på 90 % Clairette og 10 % Ugni Blanc. Efter 12 timers maceration er mosten presset fra og gæret på stål. Lagret 6 måneder på tank inden flaskning.
Hvid Bandol er en sjældenhed, man stort set kun finder på provencekystens fiskerestauranter. Melon, pære og fennikel i næsen. Fyldig smag med rigtig fin syre og mineralitet. Stor intensitet.
Flot madvin - helt perfekt til middelhavsinspirerede retter med fisk og skaldyr, hvor fx tomat og hvidløg spiller en rolle. Perfekt til unge gedeoste.
Specifikationer
Producent
Chateau Canadel, Bandol
Vintype
Hvidvin
Druesort
Clairette, Trebbiano
Lagring
Stål
Servering fra
9°
Servering til
11°
Alkohol
13%
Velegnet til
Fisk og skaldyr
Preorder
Nej
Bandol er den mest seriøse vinregion i Provence i sydfrankrig. Rosé fra Bandol er lys i farven og fyldig i smagen. Skal generelt drikkes unge, men det høje indhold af Mourvèdre i rosé fra Bandol gør, at de rent faktisk kan gemmes. Bandol er mest kendt for rødvinene, der er elegante og intense. Vinene har et langt liv, og bliver rigtig interessante efter 10-15 år.
Der har været dyrket vin på Canadel siden romertiden, da arkæologiske udgravninger på stedet har fundet en romersk villa med vinkælder og olivenpresse. Siden middelalderen har ejendommen bestået af en lille landsby med...
Bandol er den mest seriøse vinregion i Provence i sydfrankrig. Rosé fra Bandol er lys i farven og fyldig i smagen. Skal generelt drikkes unge, men det høje indhold af Mourvèdre i rosé fra Bandol gør, at de rent faktisk kan gemmes. Bandol er mest kendt for rødvinene, der er elegante og intense. Vinene har et langt liv, og bliver rigtig interessante efter 10-15 år.
Nu breder hylden de svale hænder etc. Meget rig, aromatisk næse, balanceret i smagen. Nydelig syre, fylde, harmoni. Til sommervejr – eller bare søtunge med beurre blanc.
- Niels Lillelund