Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Rias Baixas Albarino do Ferreiro, Gerardo Mendez

Fra 225,00 kr
Anmeldelser

Frisk og mineralsk vin på den lokale drue Albarino, der har kultstatus i Spanien og Portugal. Fra vinstokke med en alder på mellem 10 og 50 år, der vokser i granitholdig jordbund. Druerne kommer fra 11 ha vinmark fordelt på ikke mindre end 164 forskellige små plots. Koldmacereret med lidt skalkontakt og gæret med udvalgt gær fra familiens 200-årige Cepas Velhas - lagret sur lie på stål.

Vinen har en frisk duft af æbler og melon. I smagen er der en del mineralitet og en frisk syre.

Albarino er den store spanske fiskevin; med sin mineralitet og friske syre egner Albarino sig godt til fisk og skaldyr, men er særlig velegnet fx østers, blåmuslinger og diverse torskefisk. Prøv den fx til en gang bacalao på klipfisk.

 

Specifikationer
Producent Bodegas Gerardo Mendez, Rias Baixas
Vintype Hvidvin
Druesort Albarino
Anmeldelser badgets The wine advocate - 93 P.
Lagring Stål
Servering fra
Servering til 12°
Alkohol 13%
Velegnet til Fisk og skaldyr

Rias Baixas er den vigtigste vinregion i Galicien og hjemstedet for Spaniens mest berømte hvidvine. Vinene laves på den grønne Albarino-drue og giver nogle af Spaniens flotteste tørre hvidvine. Rigtig meget vin fra regionen er dog desværre meget kommercielt; sprøjtemidler, høje udbytter, kulturgær og koldgæring giver enkle, let drikkelige men ret ligegyldige vine. En skam, når potentialet for kvalitet visse steder i Rias Baixas er fantastisk stort.

Bodegas Gerardo Mendez er en lille producent, der producerer Albarino af meget høj kvalitet. De har ca 10 ha vinmark, hvoraf tre ha...

Producenten

Bodegas Gerardo Mendez, Rias Baixas

Rias Baixas er den vigtigste vinregion i Galicien og hjemstedet for Spaniens mest berømte hvidvine. Vinene laves på den grønne Albarino-drue og giver nogle af Spaniens flotteste tørre hvidvine. Rigtig meget vin fra regionen er dog desværre meget kommercielt; sprøjtemidler, høje udbytter, kulturgær og koldgæring giver enkle, let drikkelige men ret ligegyldige vine. En skam, når potentialet fo...

Læs mere