Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print
Osso Buco - egnsret fra Piemonte

Osso Buco - egnsret fra Piemonte

Denne Osso Buco kræver lidt ekstra arbejde, men det får også en helt anden dydbe. Lav dobbelt portion og smid noget i fryseren, den er fremragende til pasta, canneloni, mos på rodfrugter etc.

Osso buco er en kendt egnsret fra Piemonte og ikke mindst Lombardiet med hovedbyen Milano i Italien - heraf Osso buco alla milanese.

Navnet osso buco henviser til det hul, som er midt i benet, der hvor marven sidder. Marven er essentiel for smagen.



Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
  • 800 g. Osso Buco
  • 300 g. rodfrugter i små tern
  • 1/2 fl. fornuftig rødvin
  • Olivenolie
  • 2 spsk. smør
  • 1 finthalkket løg
  • 3 hvidløg, knust
  • 3-4 laurbærblade
  • 1-2 tørrede chilier
  • 1 koncentreret tomat
  • Vand
  • Salt og peber
  • Skallen af 1 citron
  • 1 bundt bredbladet persille delt i stilke og blade
Sådan gør du
  1. Skær fedtet fra Osso Buco'en og skær kødet i grove tern. Brun kødet og marvbenene i en støbejernsgryde i olivenolie og smør. Det skal gøres i små portioner, så kødet ikke koger.
  2. Brun herefter grøntsagerne i gryden og læg kød og marvben tilbage i gryden.
  3. Tilsæt laurbær, chili, hvidløg, tomatpuré, rødvin, salt, peber og finthakket persille stilk. 
  4. Hæld vand på så det godt og vel dækker. Bring i kog og lad simre ved laveste blus i minimum 5-6 timer (gerne 10-12 timer) og top evt op med lidt vand i ny og næ og smag til til sidst.
  5. Drys finthakket persille og citronskal over ved servering