
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 800 g. Osso Buco
- 300 g. rodfrugter i små tern
- 1/2 fl. fornuftig rødvin
- Olivenolie
- 2 spsk. smør
- 1 finthalkket løg
- 3 hvidløg, knust
- 3-4 laurbærblade
- 1-2 tørrede chilier
- 1 koncentreret tomat
- Vand
- Salt og peber
- Skallen af 1 citron
- 1 bundt bredbladet persille delt i stilke og blade
Sådan gør du
- Skær fedtet fra Osso Buco'en og skær kødet i grove tern. Brun kødet og marvbenene i en støbejernsgryde i olivenolie og smør. Det skal gøres i små portioner, så kødet ikke koger.
- Brun herefter grøntsagerne i gryden og læg kød og marvben tilbage i gryden.
- Tilsæt laurbær, chili, hvidløg, tomatpuré, rødvin, salt, peber og finthakket persille stilk.
- Hæld vand på så det godt og vel dækker. Bring i kog og lad simre ved laveste blus i minimum 5-6 timer (gerne 10-12 timer) og top evt op med lidt vand i ny og næ og smag til til sidst.
- Drys finthakket persille og citronskal over ved servering
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter