

Mengoba Tinto, Bodegas Mengoba
Ren og klar intens duft af sorte kirsebær, brombær, enebær, lakrids og violer. I munden er vinen fyldig og frugtig med bløde tanniner og en let bitter afslutning - lang eftersmag.
En vin med en dejlig renhed og med rigtig god intensitet - fin syre og medium niveau af tanniner - alt i alt en vin, der klarer de fleste kødretter. Har det godt med intense smage fra tæt sauce eller i braisserede retter og varme krydninger fra peber, enebær, hvidløg osv.
Producent | Bodegas Mengoba, Bierzo |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Mencia |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Bierzo ligger i den nordvestlige del af Spanien. Interessen for Bierzo er stigende, og som vinregion ser det lovende ud - der er lokale druesorter af høj kvalitet og de bedste vinmarker er veldrænede med skifer og granit i jordbunden; helt perfekt for at lave mineralske vine med karakter. Rødvinene i området bliver primært lavet på lokaldruen Mencia, der giver afbalancerede og frugtige vine. Bierzo er en meget ny appellation fra 1989 i det nordvestlige Spanien vest for Toro og Ribera del Duero. Klimaet er en blanding af det kølige og atlantiske, som du finder i Galicien, og det mere kont...
Bodegas Mengoba, Bierzo
Bierzo ligger i den nordvestlige del af Spanien. Interessen for Bierzo er stigende, og som vinregion ser det lovende ud - der er lokale druesorter af høj kvalitet og de bedste vinmarker er veldrænede med skifer og granit i jordbunden; helt perfekt for at lave mineralske vine med karakter. Rødvinene i området bliver primært lavet på lokaldruen Mencia, der giver afbalancerede og frugtige vine....

Mencía med alicante boucher. Saftig og drevet af frugten. Masser af bærintensitet med røde bær, urter, lette krydderier i smagen. To druer som står overraskende godt op mod hinanden.Virkelig en crowd pleaser og let i udtrykket med en fin saftig afslutning.


The serious 2018 Mengoba Mencía Alicante Bouschet shows the potential of 2018 to produce very fresh reds that are both approachable and deep, complex but easy to understand. I think he has come to a blend that shows the two grapes completely integrated and improving each other. The nose is subtle, and the palate has faint herbal, pungent and persistent flavors, almost salty too. It fermented in 5,000-liter oak vats at low temperature with indigenous yeasts and matured there for one year followed by six months in stainless steel to finish polishing the edges. It's powerful, sleek and elegant. - Luis Gutierréz


The phenomenal 2016 Mengoba Mencía Alicante Bouschet had a very attractive nose, combining notes of violets, orange peel, spices, earth and herbs with a powerful palate that is lifted by great freshness. The tannins are fine, and there is terrific balance, nicely textured and with citrus freshness reminiscent of blood oranges. It finishes dry, long and with a stony/mineral sensation. It's a blend of 85% Mencía and 15% Garnacha Tintorera matured in a 5,000-liter oak vat. 8,000 bottles were filled in March 2018. Did I say phenomenal? - Luis Gutierrez

