
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- Trøffelpesto fra Alziari eller trøffelolie
- ½ dl. god balsamico - fx La Goccia
- 1 ½ dl. rødvin
- ½ liter god kalvefond
- 1 skalotteløg
- 25 gram smør
- Honning
- Salt og peber
Sådan gør du
- Hak skalotteløg og sauter i smør – skal ikke brunes.
- Tilsæt en ½ dl god balsamico, som koges godt ind.Herefter tilsættes ca. 1½ glas rødvin som koges ind til det halve. Tilsæt en halv liter god fond – gerne fra kalv – og kog ind til en passende konsistens. Sigt løgene fra inden saucen bliver for tyk.
- Smag saucen til en god spiseskefuld trøffelpesto eller trøffelolie, lidt honning, salt og peber.
- Tag saucen af varmen og pisk cirka 25 gram kolde smørtern i saucen – det tykner og runder smagen af.
- Serveres til mørbradbøffer fra Urup Dam Oksen med friskrevet trøffel og ønsket tilbehør – fx pure af knoldselleri, stegte svampe og kørvel.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter