

Barbaresco Montestefano, Luigi Giordano
100 % Nebbiolo fra en af Barbarescos bedste cru-marker Montestefano. Marken er skrånende mod syd og jordbunden er blanding af ler, silt og sand, der giver aromatiske og mineralske vine. Macereret 15-20 dage i temperaturkontrollerede ståltanke og modnet 18-24 måneder i store botti af slavonsk eg, der ikke giver nogen træsmag til vinen og derefter modnet 12 måneder på flaske.
Indsmigrende og aromatisk med ren kerne af kirsebær suppleret af spidskommen, trøffel og hvid peber. Fast med fin tanninstruktur og lang eftersmag. Bør drikkes tidligst otte år fra høståret.
Til stegt eller braisseret mørkt kød. Rigtig flot til carne cruda.
Producent | Luigi Giordano, Barbaresco |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Nebbiolo |
Appellation/underområde | Barbaresco |
Gemmepotentiale | 15-20 år fra høståret |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 16° |
Servering til | 18° |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Flyvende vildt, Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Preorder | Nej |
Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket.
Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.
Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene og op til 24 måneders lagring på store botti på 30-50 hl af slavonsk eg. I marken arbejdes der økologisk - dog uden certificering.
Stilen er helt fantastisk ren i frugten og flot balancerede ...
Luigi Giordano, Barbaresco
Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket.
Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.
Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene o...

Og det er muligt at finde enkeltmarksvine, der klarer prisgrænsen. Endda en af Barbarescos fineste. Jeg tror, de fleste er enige… måske vil en enkelt have Montefico eller Asili på på siden, men historisk set vejer Montestefano tungest, bl.a. fordi det allerede var i 1961, at marken første gang kunne ses på en vinetiket. Marken er konveks og dermed eksponeret mod både syd, sydøst og øst, ja, en enkelt plet drejer faktisk helt om mod nordøst. Giordano ejer en homogen sydvendt plet lige under hussamlingen Borghetta Montestefano. Vinifikationen er ultratraditionel. Den bokser over sin vægtklasse, hvis man kan sige det på dansk. Fremragende og slank, frisk, urter, fuld af røde bær og frit flydende naturlighed, intet ekstraheret. - René Langdahl Jørgensen


The 2016 Barbaresco Montestefano offers all of the breadth that distinguishes this site while retaining its classic, mid-weight feel. Darker shades of Nebbiolo emerge in the black cherry, plum, lavender, licorice, sage and spice flavors. Like all of these Barbarescos, the Montestefano is super intriguing. The potential here is evident.


