Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Barbaresco Montestefano, Luigi Giordano

Fra 295,00 kr
Anmeldelser

100 % Nebbiolo fra en af Barbarescos bedste cru-marker Montestefano. Marken er skrånende mod syd og jordbunden er blanding af ler, silt og sand, der giver aromatiske og mineralske vine. Macereret 15-20 dage i temperaturkontrollerede ståltanke og modnet 18-24 måneder i store botti af slavonsk eg, der ikke giver nogen træsmag til vinen og derefter modnet 12 måneder på flaske.

Indsmigrende og aromatisk med ren kerne af kirsebær suppleret af spidskommen, trøffel og hvid peber. Fast med fin tanninstruktur og lang eftersmag. Bør drikkes tidligst otte år fra høståret.

Til stegt eller braisseret mørkt kød. Rigtig flot til carne cruda.

Specifikationer
Producent Luigi Giordano, Barbaresco
Vintype Rødvin
Druesort Nebbiolo
Appellation/underområde Barbaresco
Lagring Store fade
Servering fra 16°
Servering til 18°
Gemmepotentiale fra 2019
Gemmepotentiale til 2035
Alkohol 14%
Velegnet til Flyvende vildt, Lam, Løbende vildt, Oksekød

Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket. 

Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.

Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene og op til 24 måneders lagring på store botti på 30-50 hl af slavonsk eg. I marken arbejdes der økologisk - dog uden certificering.

Stilen er helt fantastisk ren i frugten og flot balancerede ...

Producenten

Luigi Giordano, Barbaresco

Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket. 

Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.

Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene o...

Læs mere