
Fremgangsmåde
Dette skal du bruge
- 1 kg løg, hvide, gule eller røde
- 30-40 gram smør
- 1 liter mælk
- 1/2 liter hønsefond
- 1-2 laurbærblade
- evt. lidt piment d'espelette
- 100 gram beaufort, gruyere eller emmentaler
- brødcroutoner
- salt og peber
Sådan gør du
- Pil løgene, skær dem i skiver, hæld dem i kogende vand og kog i ca. 20 min. Dryp godt af i en sigte.
- Smelt smørret i en gryde, tilsæt løg, laurbærblade og piment, lad det simre ved svag varme i ca. 5 min., løgene må ikke tage farve.
- Tilsæt mælk og hønsefond, smag til med salt og lad det koge i ca. 20 min. ved svag varme. Bliv ikke nervøs, hvis det skiller.
- Tag laurbærbladene op, blend og sigt suppen. Smag til med salt og peber.
- Server med brødcroutoner og reven ost, evt. gratineret under ovnens grill.
- Skal der gratineres brødcroutoner til mange, er det smart at lægge bagepapir på en bageplade og lægge croutonerne i små portionsbunker med den revne ost på toppen. Gratiner dem i ca. 5 min. ved 200 grader, til osten er smeltet. På den måde er man fri for at have mange skåle i ovnen på en gang.
Vinanbefalinger
Lignende opskrifter